Published On: mie, Noi 28th, 2012

Noua zile de sarbatoare in Braila

Share This
Tags

* De joi, 29 noiembrie, si pana duminica, 9 decembrie, in orasul nostru se vor desfasura o serie de manifestari cultural-artistice, prilejuite de sarbatorirea patronului spiritual al Municipiului Braila – Sf. nicolae *

Timp de 9 zile, in perioada 29 noiembrie – 9 decembrie, in urbea noastra va avea loc un program special de actiuni cultural-artistice, dedicate sarbatoririi Patronului Spiritual al Brailei, Sf. Nicolae.

Seria de manifestari va fi deschisa in prima zi, respectiv 29 noiembrie, cand la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu”, incepand cu ora 14.00, va avea loc un concurs istoric cu tema “1 decembrie 2012 – 94 de ani de la Marea Unire”. In a doua zi, pe 1 Decembrie, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” va fi organizata o expozitie documente, actiune realizata de Directia Arhivelor si Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”. In aceeasi zi, in Holul Mare al Casei Tineretului, in intervalul orar 9.50 – 11.05, va fi o expozitie produse si obiecte traditionale organizata de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.

De ziua nationala, la 10.00 se vor deschide manifestarile, prin intonarea Imnului National al României, de cate Fanfara Militara a Garnizoanei Braila si Corul Armonia. Dupa ce prefectul judetului Braila, Mihaela Marcu, va rosti alocutiunea referitoare la sarbatorirea Zilei Nationale a României, va urma un program de muzica de fanfara, prezentat de catre Muzica Militara si a unui spectacol sustinut de elevii Liceului de Arta „H. Darclee”.

In jurul orei 11.10, pe Calea Calarasilor, Garda de Onoare a Garnizoanei Braila va defila, iar de la 11.35 la Monumentul Eroinei Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu se vor depune buchete de flori din partea autoritatii locale, a formatiunilor politice, dar si din partea altor institutii brailene. In parcarea Colegiului National „Gh. M. Murgoci” se va desfasura un program cultural artistic, sustinut de artistii Casei de Cultura a Municipiului Braila.

* Autoritatile nu-i uita pe braileni *

In cea de a doua zi a lunii decembrie, la Teatrul “Maria Filotti”, in Sala Studio, de la ora 18.00, va avea loc spectacolul elevilor Liceului de Arta, intitulat „Daca ala…”. Pe 4 decembrie, la ora 13.00, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” are loc concurs „Monumentele Brailei”, organizatori fiind Consiliul Judetean Braila, Primaria Braila, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” si Cercetasii României – Centrul Local Braila. Actiunea se realizeaza cu sprijinul profesorilor de istorie din unitatile de invatamant brailene, iar prezentarile sunt grupate in doua sectiuni: gimnaziu si liceu. Jurizarea va avea loc urmarind trei criterii: tehnic, artistic si istoric. Pe 5 decembrie, cu incepere de la ora 10.00, in Sala Oglinzilor de la Teatrul “Maria Filotti”, va avea loc premierea familiilor care aniverseaza 50 de ani de casatorie. De la 17.00, in Sala Studio se va desfasura actiunea „Povesti, colinde si nuiele de Mos Nicolae”.

* De Mos Nicolae, spectacole de neuitat *

In ziua de Mos Nicolae, reprezentantii administratiei locale se vor duce in vizita la caminele de batrani Lacu Sarat, “Sf. Nicolae” si “Sf. Apostoli Petru si Pavel”, iar de dimineata la Biserica “Sf. NIcolae” va avea loc slujba organizata cu ocazia sarbatoririi patronului spiritual al Brailei. La orele pranzului, la Teatrul de Papusi “Carabus” va fi un spectacol de teatru oferit prescolarilor din municipiul Braila. Si la Teatrul „Maria Filotti” se va tine un spectacol sustinut de elevii Colegiului National „Nicolae Balcescu” si Liceului de Arta „Hariclea Darclee”, dedicat sarbatoririi patronului spiritual al colegiului.

Pe 7 decembrie, la Scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul”, la ora 14.00, se va organiza o masa rotunda in cadrul carora se vor face prezentari in Power Point cu tema “Orasul meu intre trecut si prezent – promovarea unor personalitati autohtone”. La Teatrul “Maria Filotti”, in Sala Studio, elevii de la Liceul de Arta vor sustine un spectacol de teatru – „Logodnicele aterizeaza la Paris”, iar in Sala Mare va fi un spectacol de muzica populara sustinut de Taraful  Liceului de Arta „Hariclea Darclee”.

Sambata, 8 decembrie, in Holul Monumental al Teatrului “Maria Filotti” se va derula vernisajul Concursului National de Grafica „Gh. Naum”, iar de la ora 18.00, tot la teatrul dramatic brailean va avea lor premierea liceelor brailene pentru rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat, dupa care elevii Liceului de Arta vor sustine un spectacol de canto, vioara si pian. Duminica, 9 decembrie, in Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”, la ora 18.00, are loc piesa de teatru „ Logodnicele aterizeaza la Paris”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-