Published On: mie, Noi 21st, 2012

Ministerul Sanatatii a achizitionat dozele de vaccin antigripal Campania anuala de vaccinare antrigripala incepe in aceasta saptamana

Share This
Tags

* Ministerul Sanatatii a achizitionat 1 milion doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire *

Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in doua etape. In prima etapa se va pune la dispozitia directiilor de sanatate publica un numar de 500 de mii de doze care la randul lor sa fie livrate cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare pentru inceperea imunizarilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite pâna la sfârsitul acestei luni pentru continuarea vaccinarii. Pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 a fost alocat un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrâni institutionalizati, personal medical, dar si gravidele, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Medicii recomanda ca in aceasta perioada cu fluctuatii de temperatura sa asculte sfaturile medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru a evita imbonlavirile.

Conform datelor raportate de Directia de Sanatate Publica Braila la nivelul judetului nostru in luna octombrie au fost inregistrate 1.553 cazuri de infectii acute de cai respiratorii superioare, din care 72 au necesitat spitalizare. Pentru Braila a fost alocata o prima transa de vaccin gripal de 16.400 doze.

Comentarii

comentariu

About the Author

-