Published On: mie, Noi 7th, 2012

Meditatiile sunt la mare cautare in orice perioada a anului, parintii scot lunar sute de lei din buzunar pentru a-si medita copiii

Share This
Tags

* Rezultatele catastrofale ale examenului de bacalaureat din ultimii doi ani ii determina pe elevi sa apeleze si mai mult ca pana in acest moment la meditatiile particulare *

Chiar si in perioada de criza, parintii scot anual din buzunare sume cu multe zerouri, pentru ca odraslele lor sa treaca cu brio examenele. Pentru cei care vor sa urmeze o facultate, miza este mult mai mare. La facultatile unde se intra cu dosar iar media de la Bac joaca un rol major, elevii apeleaza la meditatii, considerand astfel ca isi cresc sansele de reusita si ca pot obtine o nota cat mai mare. Acest lucru ii face fericiti pe dascali care in acest fel isi maresc veniturile.

Meditatii cu preturi “piperate”

Nu e exagerat sa spunem ca a devenit o moda ca fiecare elev de clasa a VIII-a sau a XII-a sa apeleze la meditatii. Foarte multi parinti se intereseza de meditatii inca de la inceputul anului scolar. La profesorii considerati a fi cei mai buni  din licee se merge chiar inainte de inceputul anului scolar. Tarifele practicate de acesti profesori sunt un pic mai scumpe decat restul.

Pretul meditatiilor mai ales la profesorii bine cotati nu este accesibil pentru toti parintii. De exemplu, o sedinta la limba romana sau la matematica costa de la 40 la 60 de lei, in functie de profesor. Meditatii la chimie, biologie sau fizica sunt importante pentru cei care au in plan admiterea la o facultate unde vor da ca proba una din aceste materii, costa in jur de 45 lei pe sedinta. In aceste cazuri, de cele mai multe ori elevii apeleaza la aceste meditatii chiar si cu 2 ani inainte.  Limbile straine fac parte din materiile obligatorii la examenul de bacalaureat, fie pentru probele orale, fie scrise. La mare cautare sunt si profesorii de limba franceza si engleza. In medie acestia cer in jur de 40-45 de lei pentru o sedinta care tine doua ore. Pentru profesorii care detin toate gradele si sunt foarte cunoscuti in acest domeniu preturile cresc si pot ajunge si la 60 de lei. Muti elevi care vor sa urmeze o facultate de litere apeleaza la astfel de cadre sau chiar mai mult la cadre didactice universitate.

Meditatiile platite cu elevii de la clasa sunt interzise

Profesorii din invatamantul preuniversitar au un cod de etica care a fost modificat la nceputul acestui an sI a intrat in vigoare incepand cu acest an scolar 2012-2013

Potrivit acestui cod de etica, profesorii au voie sa ofere meditatii elevilor carora le predaula clasa, contra unor avantaje materiale.

Cei care fac meditatii contra cost cu propii elevi risca sa isI piarda locul de munca. Aceasta masura a fost luata pentru ca au existat diverse cazuri in care profesorii isI lasau corigenti elevii care nu faceau meditatii contracost cu ei.

Mai multi bani pentru mai multe materii

Nici meditatiile la istorie nu pot fi neglijate. Acestea au o importanta aparte pentru cei care doresc sa sustina examen de admitere la Aademia de Politie. Aceste meditatii sunt tinute de foarte multe ori direct de catre profesori universitari din cadrul Academiei in Bucuresti. Pentru un profesor de istorie din invatamantul preuniversitar pretul este in jur de 40-50 de lei pe sedinta dar pentru un cadru universitar din cadrul Academiei pretul creste subtantial chiar si la 150 de lei la care se adauga bineinteles si costurile deplasarii pana in Bucuresti.

Meditatii pe internet

Mai nou se pot da meditatii si pe internet. Site-urile sunt pline de anunturi de meditatii la preturi cuprinse intre 25 si 40 de lei. Eduk.ro este un exemplu de astfel de site. La o ora stabilita doritorii acceseaza softul de conferinta online, unde impreuna cu alti cursanti participa la doua ore de curs.

Comentarii

comentariu

About the Author

-