Published On: Soare, Noi 4th, 2012

Medicii prefera strainatatea, sanatatea, din ce in ce mai mult in abis

Share This
Tags

* Dupa cum se stie, tara noastra se afla intr-o situatie deficitara in ceea ce priveste num~rul din ce {n ce mai mare al cadrelor medicale care parasesc Romania, in favoarea tarilor straine *

|ara noastra continua sa se confrunte cu mari probleme in domeniul sanatatii. {n ultima vreme, tot mai multe cadre medicale prefera sistemul medical din strainatate in defavoarea celui romanesc. Un motiv care ar sta la baza deciziilor luate de asistenti si medici este ca in strainatatese acorda o mai mare importanta  sistemului sanitar, comparativ cu cel existent la noi.

Referitor la acest subiect destul de delicat, premierul Victor Ponta a declarat, sambata, 3 noiembrie, ca Romania are un grad foarte mare de imbolnavire, deoarece “sunt conditii de munca, de alimentatie si de viata mai grele decat in Uniunea Europeana”, mentionand ca se fac eforturi pentru convingerea cadrelor medicale de a nu parasi tara. “Avem inca un grad foarte mare de imbolnavire, pentru ca sunt conditii de munca, de alimentatie, de viata mai grele decat in Uniunea Europeana si evident fac tot ce pot pentru a-i convinge pe medicii tineri si cei mai putin tineri, pe asistente, sa ramana, totusi, in Romania, unde stau pe un salariu de zece ori mai mic si sunt certati tot timpul”, a declarat Victor Ponta.

* Sistemul sanitar, ramas fara bani *

Primul-ministru a spus ca in acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat in luna septembrie.

“In acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat in luna septembrie. Degeaba le spui medicilor ca nu o sa aiba 40.000, ci 20.000 de bolnavi. Tot 40.000 o sa aiba. Asa incat este necesar sa avem in anul urmator un buget realist. Noi vrem ca ei sa cheltuiasca 100 de lei, dar se cheltuiesc 200 de lei pentru ca au bolnavi, medicamente de plata si lucrari de investitii. De aceea, eu ma oblig ca acesti oameni sa aiba intr-adevar in buget toti banii pana la sfarsitul anului, nu sa se trezeasca in luna septembrie fara bani, pentru a face apoi datorii, asa cum sunt la acest spital din Alexandria, de 250 de miliarde de lei”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai precizat ca este obligatia sa ca anul viitor sistemul medical sa dispuna de un buget realist, bazat pe ceea ce se intampla in realitate, si nicidecum pe ceea ce isi doresc cei din conducerea Ministerului Finantelor.

ELENA COMAN

Comentarii

comentariu

About the Author

-