Published On: mar, Noi 13th, 2012

Mafia din pietele brailene, la Braila adaosul comercial este de 100%

Share This
Tags

* Brailenii trec prin fata tarabelor fara sa cumpere ceva, de vina fiind pretul foarte mare *

“Mafia din pietele din Braila este foarte mare. Nu sunt multumita deloc de felul in care se face comert in piata Concordia. “Vecinii” mei de taraba merg in pietele din municipiu, cumpara legumele cu un pret asupra caruia a fost deja aplicata o majorare si aici unde vindem noi, pretul este dublat. Se cumpara de exemplu kilogramul de telina cu 3.5 lei si se vinde aici cu 8 lei. Eu merg si aprovizionez din orasele vecine direct de la producator si cumpar cu un pret destul de bun, dar nu pot sa scad pretul aici din cauza lor. Acesta este motivul pentru care nu ne cumpara nimeni marfa”, a declarat Marieta Petrache, comerciant din Piata Concordia.

Oamenii trec prin fata tarabelor, dar cand vad preturile mari pleaca. “Preturile sunt exagerat de mari. Preferam sa mergem in Piata Mare pentru ca acolo sunt toate mai ieftine, chiar daca marfa este aceeasi. Nu stiu de ce aici preturile sunt mai mari decat in alte piete din Braila”, a declarat Maria Silvestru, o braileanca nemultumita de preturile practicate in Piata Concordia.

“Legea preturilor” in Piata Concordia este facuta de cei care au vechime in spatele tarabelor, iar daca pretul scade sub cel practicat de ei, apar si problemele. Ceilalti negustori se tem sa vorbeasca despre acest subiect, din simplul motiv ca risca sa nu mai aiba unde sa isi vanda marfa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-