Published On: Soare, Noi 18th, 2012

Madalina Luisa Bacanu, transferata la Centrul National Medical de Recuperare

Share This
Tags

* Tanara braileanca accidentata de diplomatul rus pe o trecere de pietoni din capitala a fost transferata la Centrul National Medical de Recuperare Neuropsihomotorie, starea ei de sanatate ameliorandu-se, dupa cum sustine purtatorul de cuvant al spitalului “Bagdasar-Arseni” Bucuresti, Florian Bica *

Vesti bune pentru familia si apropiatii tinerei brailence Madalina Luiza Bacanu, studenta la Bucuresti, in varsta de 19 ani, care a suferit un grav accident in urma cu aproximativ o luna, fiind lovita din plin de secretarul Ambasadei Rusiei, Aleksandr Evsiukov. Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului “Bagdasar-Arseni” Bucuresti, dr. Florian Bica, starea de sanatate a Madalinei s-a imbunatatit, motiv pentru care medicii de la spitalul din Capitala au hotarat sa o transfere la Centrul National Medical de Recuperare Neuropsihomotorie. Medicul terapeut a inceput sa lucreze zilnic cu tanara braileanca, pentru recuperarea anumitor miscari.

Cu toate ca toata presa centrala a vuit zile la rand despre cazul Madalinei, despre dezinteresul afisat de soferul vinovat si al restului de oficiali ai Rusiei cu privire la starea tinerei, intr-un final au apurut si primele declaratii.

In acest sens, Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat ca, in conformitate cu prevederile Conventiei de la Viena, este considerata imposibila ridicarea imunitatii diplomatului implicat in accident, precizand ca acestuia i s-a oprit mandatul si a parasit Romania. Declaratia a fost facuta dupa ce ministrul de Externe, Titus Corlatean, a solicitat ridicarea imunitatii diplomatului pentru derularea procedurilor judiciare in Romania.

In data de 9 noiembrie, Judecatoria Sectorului 3 a admis cererea Parchetului de a transfera Rusiei procedura anchetarii diplomatului in tara natala pentru vatamare corporala din culpa si refuzare de recoltare de probe biologice. Procurorii au trimis pe 23 octombrie la Judecatoria Sectorului 3 dosarul diplomatului rus, cu propunerea transferului de proceduri.

* Zi nefasta pentru studenta Madalina luiza Bacanu *

In ziua de duminica, 21 octombrie, la ora 15.46, viata brailencei Madalina Luiza Bacanu avea sa ia o intorsura neasteptata. Studenta fiind la Bucuresti, in ziua cu pricina, se angajase intr-o traversare la intersectia strazilor Camil Ressu cu Ilioara, din capitala. In timp ce se afla la volan, Aleksandr Evsiukov, cetatean rus, purta la gat un ecuson, pe care era inscrisa functia de secretar al Ambasadei Rusiei. In autoturism se mai aflau sotia diplomatului rus si copilul acestora. Din cauza faptului ca oficialul beneficiaza de imunitate, acesta a refuzat testarea cu aparatul alcool test, precum si recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii acoolemiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-