Published On: mie, Noi 21st, 2012

Macovei, anchetata de Comisia de Etica a PE

Share This
Tags

* Comisia de etica discuta zilele acestea cazul europarlamentarului PDL Monica Macovei *

Aceasta este acuzata de miniciuna si dezinformare cu privire la acuzatiile aduse in ceea ce priveste descarcarea de gestiune a Agentiei Europene de Mediu pe anul 2010.

Umilita de acuzatiile nefondate lansate de catre Monica Macovei la adresa activitatii sale la conducerea Agentiei Europene de Mediu, directorul executiv al institutiei, Jacqueline McGlade se declara consternat de actiunile europarlamentarului roman, care a raspandit la data de 19 octombrie un mesaj tuturor membrilor Parlamentului European prin care le solicita acestora sa boicoteze descarcarea de gestiune a Agentiei Europene de Mediu pe anul 2010.

Raportor pentru descarcarea de gestiune in cazul AEM, Monica Macovei a cerut amanarea descarcarii din cauza “preocuparilor serioase” cu privire la achizitiile publice, transparenta si conflicte de interese. Ea a cerut serviciului de audit intern sa analizeze contractele agentiei pentru furnizarea de servicii de cantina, curatenie, securitate si pentru mobilier, exprimand indoieli ca unele achizitii s-au facut respectand principiile de concurenta si pret.

McGlade a precizat ca anterior votului din plenul Parlamentului European, presedintele Consiliului de Administratie al agentiei i-a adresat Monicai Macovei o scrisoare in care i s-a atras atentia asupra faptului ca rezultatele oficiale ale controalelor efectuate de catre alte institutii au eliminat orice suspiciune in legatura cu gestiunea acestui organism european.

“Sunteti constienta cred de faptul ca achizitiile si contractele Agentiei din perioada la care va referiti au mai fost verificate de Curtea de Conturi si ca nu s-a gasit vreo dovada privind existenta unor probleme”, a explicat McGlade.

Comentand anchetarea Monicai Macovei de catre Parlamentul European, europarlamentarul Catalin Ivan crede insa ca Macovei va scapa usor, deoarece este la prima abatere. “Din pacate pentru viitorul Romaniei, deoarece este la prima abatere, probabil va scapa usor, nu va fi suspendat din parlament, desi, personal, mi-as dori mult acest lucru. Dupa Traian Basescu, Monica Macovei este politicianul care a facut cel mai mult rau Romaniei”, a declarat europarlamentarul PSD Catalin Ivan, pentru Ring.

Totodata, un alt europarlamentar, Norica Nicolai de la PNL, a anuntat ca a venit momentul ca Romania sa fie o voce in Uniunea Europeana si sa nu mai stea “sub fustele” cancelarului german Angela Merkel, “incercand sa faca frumos si sa zambeasca“.

Comentarii

comentariu

About the Author

-