Published On: Soare, Noi 18th, 2012

Lipsa de bun simt costa, strazile municipiului au devenit cos de gunoi

Share This
Tags

* Bunul simt a devenit un lux la braila *    Brailenii se descotoresesc de gunoi in mijlocul strazii, fara sa le pese de faptul ca, zona aceea va deveni un focar de infectie *

Intrucat in ultima perioada de timp au aparut mai multe halde de deseuri pe strazile municipiului, de regula in locurile unde operatorii de salubritate depoziteaza temporar rezultatul maturatului stradal, Politia Locala impreuna cu reprezentantii S.U.P.A.G.L. Braila si ai operatorilor de salubritate s-a actionat pentru eliminarea acestor depuneri de deseu.  Situatia a fost favorizata si de anotimpul de toamna, perioada cand pe sol cad cantitati mari de frunzis.

“Desi am mai desfasurat actiuni de monitorizare a depunerilor de gunoi si deseuri rezultate din demolari, sunt anumiti cetateni certati cu bunul simt care, continua sa arunce gunoi pe domeniul public. De la inceputul lunii noiembrie si pana in prezent politistii locali aflati in patrulare pe strazile municipiului, au depistat si sanctionat 42 persoane care au aruncat si depozitat gunoi de orice fel si deseuri rezultate din demolari pe domeniul public. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 11.350 lei”, a declarat directorul executiv al Politiei Locale, Traian Jipa.

Una din cele mai problematice zone este Intersectia strazii “Smardan” cu strada “Cezar Petrescu”, unde zac halde de gunoi, aruncate de cei care locuiesc acolo.

“Zona aceasta este foarte circulata. Exact langa gramada de gunoi se afla biserica “Sf. Dumitru”. Nu este posibil asa ceva. Cat de inconstienti sunt acesti oameni, asta este lipsa de bun simt. cand trec pe aici nu pot sa respire, asa de urat miroase. Vara nu poti sa treci pe aici, pentru ca din cauza caldurii, mirosul este de nesuportat”, a declarat Florica Ivascu, o brailenca care are domiciliul pe strada “Smardan”.

“Concomitent am somat 22 persoane si sanctionat zece proprietari care, detin imobile nelocuite si terenuri virane, pe care se formeaza de asemenea halde de deseu menajer. Astfel au fost sanctionate zece persoane cu amenzi in valoare de 6.750 lei”, a adaugat in incheiere, Traian Jipa.

Actiunile efectuate de politistii locali vor continua, astfel, cei care sunt prinsI in fapt vor fi sanctionati conform legilor in vigoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-