Published On: vin, Noi 2nd, 2012

Leul romanesc in topul deprecierii fata de euro, “Lupta stransa” intre leul romanesc si cel moldovenesc

Share This
Tags

* In primele 10 luni ale acestui an leul romanesc s-a situat in topul deprecierii fata de euro dupa dinarul sarbesc si leul moldovenesc *

Dinarul sarbesc a marcat cea mai mare depreciere fata de euro de 6,8% iar Leul Moldovenesc 5,5 %. Leul romanesc a inregistrat o scadere de 5,3%.

In ceea ce priveste monedele din Uniunea Europeana, la sfarsitul primelor 10 luni ale acestui an, Leul ramâne singura moneda care s-a depreciat In comparatie cu moneda unica. „Scaderea Leului reflecta prioritar neIncrederea investitorilor In mediul local, considerându-l mai putin sigur din cauza instabilitatii induse de situatiile politice tensionate care au aparut In acest an”, a aratat Victor Safta, Director General Noble Securities.

Primul semestru al acestui an a marcat o crestere economica de 0,8% pentru Romania. Prognozele pe anul in curs si pe cel viitor sunt favorabile. Deficitul bugetar al Romaniei dupa primele trei trimestre a fost de 1,18%, iar somajul este in scadere fata de anul trecut. Insa Serbia este intr-o situatie critica din punct de vedere economic in comparatie cu Romania luptandu-se sa reduca un deficit de peste 7% iar Republica Moldova se confrunta cu un val de criza si pe fondul secetei accentuate. Forintul maghiar si Zlotul polonez sunt monedele din Europa cu cele mai mari castiguri fata de euro din acest an.

Comentarii

comentariu

About the Author

-