Published On: vin, Noi 30th, 2012

Judetul Braila are sprijinul Premierului Ponta

Share This
Tags

“ Podul peste Dunare trebuie sa dea posibilitatea Brailei sa se dezvolte iar pentru Insula Mare il sprijin pe Bunea Stancu in preluarea acesteia”

* Este declaratia Premierului Victor Ponta referitoare la un proiect mai vechi * Ponta va sprijini judetul Braila pentru crearea de noi locuri de munca pentru tinerii braileni * Insula mare nu reprezinta numai bogatia guvernului ci si a brailei iar premierul ii sustine vointa presedintelui CJ pentru preluarea ei *

Sosit la Braila pentru a-si sustine candidatii aliantei USL, premierul Victor Ponta a asigurat ca va sprijini proiectele de viitor ale judetului nostru. Prim-Ministrul Victor Ponta a venit  insotit de presedintele PNL Crin Antonescu si de Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. In prezenta a peste 2000 de sustinatori si ai reprezentantilor aliantei USL Braila precum si a candidatilor braileni din partea USL la alegerile parlamentare din 9 decebrie, premierul a facut cateva declaratii valoroase pentru viitorul judetului Braila. Primarul orasului Galati, Marius Stan, prezent si el la acest eveniment de amploare a venit sa sustina proiectul podului peste Dunare care ar aduce un mare beneficiu acestei zone de sud-est a tarii.

“ Unul din proiectele noastre este podul peste Dunare pe care trebuie sa-l facem intre Braila si Galati ca sa fie toata lumea de acord, sa dea posibilitatea judetelor Tulcea, Braila si Galati sa se dezvolte. Cu aceasta ocazie se vor crea locuri de munca, ma gandesc la viitorul tinerilor din aceste judete dar si la cei iesiti la pensie si care au muncit pentru ceea ce exista azi in aceste judete’, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul a dat dovada de faptul ca este la curent cu proiectele pe care presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu doreste sa realizeze pentru binele si viitorul Brailei.

“ Il sustin pe presedintele Consiliului Judetean Bunea Stancu in preluarea Insulei Mari, in acelasi timp sunt de parere ca ceea ce se produce in Insula Mare a Brailei nu este numai bogatia Guvernului ci si a judetului Braila si il sprijin pentru dezvoltarea acestei zone. Avem nevoie sa fim uniti, datorita USL-ului vom reusi! Cred ca Braila este puternica prin oamenii de aici si va sprijin in continuare”, a mai precizat Victor Ponta.

La recenta reuniune de la Galati a Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarii, primarul Marius Stan a reluat ideea construirii podului la Galati, iar asta l-a determinat pe presedintele CJ Braila, Gh. Bunea Stancu sa afirme ca: “De 30 de ani tot facem podul acesta peste Dunare, dar fiecare in dreptul lui: eu la Braila, voi la Galati, ei la Tulcea. Mai bine mai dau jos cateva kilograme si fac singur podul”, a spus Stancu.

Podul peste Dunare va fi suspendat

Au fost discutate doua variante de realizare a acestui proiect: “pod suspendat” sau “pod cu cablu de sustinere”. A fost preferata prima varianta, care permite amplasarea pilonilor principali in zona uscata a malurilor. Optiunea pentru podul suspendat se justifica si prin durata de realizare mai mica, neafectarea cursului navigabil pe timpul construirii, lipsa impactului asupra mediului ecologic, excluderea riscului de coliziune a navelor cu pilonii principali. Lungimea traseului de legatura dintre DN 2B si DN 22 Braila- Tulcea este de 18,605 km iar  latimea este de 7,8 m, doua benzi.

Date despre amplasament

Zona Braila – Galati – Tulcea, situata in sud – estul Romaniei, are aproximativ 1.300.000 locuitori si un mare potential economic. Aceasta zona este intersectata de Coridorul Paneuropean care leaga portul Gdansk de la Marea Baltica de bazinul Marii Negre, in special porturile Constanta si Istanbul.

In urma unui studiu geologic, s-a constatat ca nisipul amestecat cu conglomerat din aval de Braila este favorabil fundarii podului, cu precizarea ca se gaseste la adancimea de aproximativ 30 m, ceea ce impune sapaturi de peste 35 m. Dimensiunile fluviului impun si necesitatea unei deschideri principale a podului de 920 m, si o latime a gabaritului maritim de trecere de peste 200 m.

Comentarii

comentariu

About the Author

-