Published On: joi, Noi 29th, 2012

Institutul National de Statistica face noi anunturi, Vanzarile cresc doar in comert

Share This
Tags

* In sectorul de comert exista o tendita de crestere moderata a activitatii  economice pentru urmatoarele trei luni *

Pentru perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013 se contureaza o tendinta de crestere in sectorul comertului, o relativa stabilitate in industria prelucratoare ai o scadere moderata in servicii ai constructii, in raport cu lunile anterioare, anunta Institutul National de Statistica.

Potrivit opiniilor exprimate luna aceasta de catre managerii societatilor comerciale, in cadrul unei anchete de conjunctura realizate de INS, in sectorul de comert cu amanuntul exista o tendita de createre moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +6%). Specialiatii estimeaza de asemenea o relativa stabilitate a volumului vanzarilor (sold conjunctural +5%), a comenzilor catre furnizori (sold conjunctural +3%), dar ai a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Pe de alta parte, sunt aateptate createri ale preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +29%).

In ceea ce priveate celelalte domenii economice, managerii din industria prelucratoare, de pilda, preconizeaza o relativa stabilitate a volumului productiei pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -1%), in timp ce specialiatii din constructii se asteapta la o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -44%), iar cei din sevicii la o scadere moderata a cererii de servicii (sold conjunctural -6%).

Comentarii

comentariu

About the Author

-