Published On: mie, Noi 14th, 2012

Incepand cu anul viitor, mopedele vor fi conduse numai cu permis de conducere

Share This
Tags

* Mopedele vor putea fi conduse, incepand cu data de 19 ianuarie 2013, numai cu permis de conducere * Luni, in monitorul oficial a fost publicata legea prin care se modifica ordonanta de urgenta care reglementeaza circulatia pe drumurile publice *

Potrivit legii, incepand cu 19 ianuarie, persoanele care conduc mopede si nu detin permise de conducere din nicio categorie, trebuie sa sustina un examen teoretic si unul practic. Aceasta lege se refera la obtinerea permiselor din categoria “AM”, “A1” si “B1” pentru mopede, scutere, ATV-uri si alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mica a caror viteza nu depaseste 45 de kilometri pe ora iar capacitatea cilindrica sa nu fie mai mare de 50 de centimetri cubi. In acelasi timp, aceste autovehicule vor putea fi conduse, in continuare, de persoanele care detin deja permise de conducere.

Examenul pentru obtinerea permiselor de categorie “AM”, “A1” si “B1” poate fi sustinut, conform legii, incepind cu implinirea varstei de 16 ani si implica sustinerea unei probe teoretice si a unei probe practice.

Proba practica in acest caz consta intr-un test de indemanare sustinut in poligon.

Comentarii

comentariu

About the Author

-