Published On: joi, Noi 29th, 2012

Inca doua zile libere! Pe 24 si 31 decembrie stam acasa

Share This
Tags

Iata ca vestile bune incep usor, usor sa apara si-n tara noastra. Dar totusi nu va faceti prea mari sperante, pentru ca nu este vorba de majorari salariale sau alte drepturi financiare pe care unii dintre noi ar trebui sa le primeasca. Executivul a adoptat in sedinta de azi un proiect de hotarare pentru stabilirea zilelor de 24 si 31 decembrie 2012 ca fiind libere.

Potrivit Codului muncii, in ultima luna a anului, erau libere doar zilele de 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, precum si 25 si 26 decembrie – prima si a doua zi de Craciun Decizia este valabila pentru salariatii din sectorul public si nu se aplica la locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. Surse oficiale au declarat ca cele doua zile libere vor fi recuperate la inceputul anului viitor, la 12 si 19 ianuarie.

Aceasta decizie poate fi aplicata si angajatilor din sectorul privat, in masura in care partenerii sociali stabilesc astfel. Cei care nu dau liber de 30 noiembrie risca amenzi dure. Legislatia muncii este dura cu angajatorii care incalca salariatilor dreptul de a beneficia de zilele libere acordate de stat. Amenzile pentru angajatorii care nu acorda zilele libere legale sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-