Published On: joi, Noi 29th, 2012

In sezonul virozelor, Brailenii se vaccineaza impotriva gripei

Share This
Tags

* Aproape 2000 de braileni s-au vaccinat pana acum impotriva gripei *

In urma repartizarii dozelor de vaccin antigripal de catre Ministerul Sanatatii, judetului Braila i-au fost repartizata o prima transa de 16.400 de doze de vaccin antigripal. Vaccinul antiogripal utilizat de Minister anul acesta este de import. In cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, dar si gravidele, conform recomandarilor OMS si ECDC. In urma cartagrafierii in judetul Braila au fost incluse 90.000 de persoane in grupele de risc.

Conform datelor de la Directia de Sanatate Publica Braila pana in acest moment au fost vaccinati 1983 de braileni dintre care cei mai multi beneficiari, 1251 au fost persoanele cu varste peste 65 de ani. Din randul personalului medical au fost imunizate 86 de persoane. Dintre persoanele cu afectiuni cronice au fost imunizate 645 de persoane. O singura gravida s-a vaccinat pana acum impotriva gripei.

Pana acum nu exista nici o suspiciune de gripa dar numarul infectiilor respiratorii este in crestere. Campania de vaccinare antigripala se desfasoara in cabinetelor medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-