Published On: mar, Noi 6th, 2012

In ciuda incercarilor repetate, profesorii braileni nu si-au primit toti banii

Share This
Tags

* Dupa prima scrisoare trimisa guvernului la care nu au primit nici un raspuns, sindicalistii din invatamantul brailean au adresat o scrisoare deschisa catre prim-ministrul romaniei *

Profesorii braileni nu au primit  integral procentul de 5% datorat prin lege in acest an in urma esalonarilor facute de guvern

Nemultumiti de aceste esalonari si de faptul ca din cei 5% datorati in acest an in Braila a fost acodat doar 1,5%, sindicalistii din invatamantul brailean au trimis catre guvern o scrisoare in care isi exprima punctul de vedere cu privire la acest aspect si cer solutionarea problemei. Scrisoarea a fost inmanata subprefectului Brailei in ultima sedinta a Comisiei de Dialog Social, pentru a o trimite mai departe reprezentantilor executivului.

Drepturile banesti au fost esalonate timp de 5 ani, 2012- 2016, in 2012  urmand a se acorda 5% din aceste sume. In invatamantul brailean care depaseste 5000 de oameni suma totala calculata la 11 octombrie 2011 cand s-au facut primele estimari cerute de Ministerul Educatiei suma s-a ridicat la 101.445 918 lei.

Conform legi si a esalonarii  dascalii ar fi trebuit sa primeasca 5% anul acesta ceea ce inseamna 5.720.296 lei. Conform declaratiilor liderului Sindicatului Invatamantului Brailean, Valeriu Partene in loc de cei 5% prevazuti de lege au fost asigurati doar 1,25% adica o suma de 1.286.000 de lei ceea ce inseamna ca fiecare salariat ar trebui sa primeasca de la 60 de lei pana la 130-150 de lei maxim.

Liderul Sindicatului Invatamantului Brailean este de parere ca acest lucru reprezinta o incalcare a legii. “Este din punctul nostru de vedere o formula crasa de nerespectare a legii. Daca tot am esalonat cel putin sa respectam procentul acela. Ne intrebam in documentul inaintat domnului prim-ministru de ce mai dam legi in aceasta tara. Nu era oare de ajuns masura esalonarii titlurilor executorii luate de Guvernul Boc de a fost nevoie ca si guvernul USL inversand cifrele sa adopte ordonata 17/2012 cu absolut aceesi masura pentru acest an”, a declarat Valeriu Partene, liderul Sindicatului Invatamantului Brailean.

In documentul inaintat Guvernului sindicalistii cer sa se gaseasca solutii si sa dispuna acordarea integrala a procentului de 5% din drepturile salariale esalonate.

Sindicalistii din invatamantul brailean nu au primit insa nici un raspuns la aceasta solicitare. Urmatorul pas pe care au decis sa il faca a fost trimiterea unei scrisori deschise direct catre prim-ministrul Romaniei. “La noi situatia este dezastruoasa. Ne chinuim sa obtinem cei 5%. Problema este la nivelul Ministerului. La nivel local totul a fost facut corect. La nivelul inspectoratului calculul s-a facut corect, la nivelul finantelor este in regula. Speram sa se rezolve pentru ca altfel putem ajunge la alte forme de reactie”, a declarat Valeriu Partene, liderul SIB.

Situatia este cu atat mai acuta cu cat in foarte multe orase acest procent de 5% s-a primit integral.

Comentarii

comentariu

About the Author

-