Published On: joi, Noi 29th, 2012

In cazul vaccinarii anti-TBC, Expertii internationali au inceput ancheta

Share This
Tags

* Comisia de experti romani si internationali se va intalni in perioada urmatoare cu autoritatile implicate in gestionarea imunizarilor *

Expertii Centrului European de Prevenire ai Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) ai ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au ajuns marti in tara noastra, dupa ce au fost solicitati, saptamana trecuta, de Ministerul Sanatatii.

Reprezentantii organizatiilor internationale au avut deja o prima intrevedere cu ministrul Raed Arafat ai au inceput evaluarea situatiei create in urma vaccinarii nou-nascutilor impotriva tuberculozei, anunta ministerul de resort.

Autoritatile romane au cerut expertiza internationala in cazul vaccinului nou anti-TBC importat din Danemarca, dupa ce peste 100 de nou-nascuti romani s-au imbolnavit in urma vaccinarii, dand naatere unei stari generale de panica in randul parintilor. Pe 22 noiembrie Minsterul Sanatatii a sistat vaccinarea bebeluailor cu BCG, invocand necesitatea stoparii speculatiilor care pot pune in pericol intregul calendar de vaccinare. „Avand in vedere ca exista puncte de vedere divergente ale specialiatilor privind evolutia dupa vaccinarea cu BCG si in urma unei prime analize asupra situatiei create, am decis sa solicitam o opinie neutra ai avizata”, declara la vremea respectiva Raed Arafat. „Am solicitat expertiza independenta, nu din lipsa de incredere in competenta profesionala a specialiatilor noatri, ci pentru o totala transparenta”, a mai spus ministrul.

Reprezentantii ECDC ai OMS veniti in Romania sunt experti in domenii ca siguranta vaccinului ai tratamente TBC, se mentioneaza intr-un comunicat al M.S. Comisia de experti romani ai internationali se va intalni in perioada urmatoare cu autoritatile implicate in gestionarea imunizarilor, cu medici ai specialiati cu responsabilitati in acest domeniu. In final comisia va prezenta Ministerului un raport de evaluare, ale carui concluzii vor fi facute ulterior publice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-