Published On: mie, Noi 7th, 2012

Raed Arafat a devenit ministrul Sanatatii

Share This
Tags

* Ponta a ocupat pana ieri postul de ministru interimar dupa ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului sanatatii *

In cursul zilei de miercuri, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii. Ceremonia de depunere a juramântului de investitura in functia de ministru al Sanatatii a lui Raed Arafat va avea loc la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

La inceputul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sanatatii, printr-un decret semnat de catre presedintele Traian Basescu. Ponta a aratat atunci ca subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit sa ocupe postul de ministru si ca, in calitate de sef al Guvernului, nici nu intentioneaza sa desemneze o alta persoana ca ministru pâna la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Ponta a ocupat postul de ministru interimar dupa ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sanatatii. Potrivit Constitutiei, art. 107, alin. 4, desemnarea de catre presedintele României a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioada de cel mult 45 de zile.

Premierul anunta, in 26 octombrie, ca, la expirarea celor 45 de zile in care are dreptul sa ocupe postul de ministru interimar al Sanatatii, va desemna un alt membru al Guvernului sa exercite aceasta functie, precizând insa ca, de fapt, ministerul este condus de catre subsecretarul de stat Raed Arafat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-