Published On: lun, Noi 26th, 2012

Garajele Braicar vor servi pompierilor braileni, Detasamentul 2 de pompieri se va muta in casa noua

Share This
Tags

* Detasamentul numarul 2 de pompieri care are in prezent sediul la km 10 se va muta in interiorul municipiului pe soseaua Ramnicu Sarat *

Spatiul de pe Ramnicul Sarat nr 117 a trecut din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Finantelor Publice, in domeniul public al judetului si administrarea Consilului Judetean Braila. Spatiul a apartinut societatii S.C. BRAICAR.S.A. Braila care se afla in procedura de executare silita.  Consiliul Judetean Braila, in calitate de autoritate publica, a depus o cerere privind preluarea in administrarea Consiliului Judetean a imobilului situat in Braila, Soseaua Ramnicu Sarat nr.117. Ministerul Finantelor Publice a emis o decizie prin care se aproba stingerea creantelor bugetului asigurarilor sociale de stat si bugetului asigurarilor pentru somaj ale S.C. Braicar S.A Braila, prin trecerea in propietatea publica a statului  a bunurilor imobile situate in localitatea Braila pe Soseaua Ramnicu Sarat.

Reprezentantii Consiliului Judetean Braila considera trecerea acestor bunuri imobile de pe Soseaua Ramnicu Sarat in domeniul public al Judetului Braila sI administrarea Consiliului Judetean ca fiind oportuna.

Dat fiind faptul ca imobilul este functional, acesta poate servi la infiintarea unui complex de servici comunitare pentru situatii de urgenta. Pentru ca este pozitionat in interiorul municipiului terenul poate gazdui Garda de Interventie nr.3 din cadrul Detasamentului numarul 2. Mutarea Garzii de Interventie de la km 10 pe Soseaua Ramnicu Sarat va face mai usoara si mai rapida interventia pentru stingerea incendiilor.

“Acum spatiul de pe Ramnicu Sarat intra in posesia Consiliului Judetean si ne-am gandit ca ar fi potrivit sa fie atriibuit pompierilor de la km 10 pentru ca oricum locatia de pe Ramnicu Sarat este mai buna si mai favorabila pentru ei”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila  se declara multumiti de initiativa Consiliului Judetean de a le atribui acest spatiu “Este o masura benefica pentru noi tinand cont de faptul ca spatiul nou se afla in municipiu”, a declarat Stefan Stoian, purtator de cuvant ISU Braila.

Spatiile construite din cadrul imobilului vor asigura conditii optime pentru a depozita materialele care se vor utiliza in situatii de urgenta. Spatiul este foarte bun si pentru depozitarea ajutoarelor alimentare care sunt destinare categoriilor de persoane defavorizate din judetul Braila. Desemenea spatiile pot fi utlizate pentru locuinte de interventie in cazul persoanelor aflate in situatii de risc, pentru cazuri de calamitate, sau situatii extreme.

Comentarii

comentariu

About the Author

-