Published On: mar, Noi 20th, 2012

Epidemie in Braila, infectia respiratorie a pus stapanire pe braileni

Share This
Tags

* Pentru ca sistemul lor imunitar este mai sensibil decat cel al adultilor, copiii sunt cei care se prezinta cel mai des la medic cu infectii ale cailor respiratorii *

Infectia cailor respiratorii trebuie înteleasa ca totalitatea modificarilor pe care le sufera un tesut sau un organ al aparatului respirator, sub actiunea nociva a unui germen si care se traduc prin manifestari generale, determinate de toxinele acestuia, febra, frisoane, dureri musculare, stare generala alterata, si manifestari locale, tuse, expectoratie, dureri toracice sau greutatea în respiratie, provocate de inflamatia mucoasei traheii, mucoasei bronhiilor sau a alveolelor pulmonare.

“In luna octombrie, la nivelul judetului Braila au fost inregistrate in urma raportarilor medicilor de familie si unitatilor sanitare cu paturi 1.553 cazuri de infectii acute de cai respiratorii superioare, din care 72 au necesitat spitalizare. De asemenea, tot pe raza judetului nostru au fost semnalate 669 cazuri de pneumonie, din care 222 au necesitat spitalizare. In luna mentionata nu au fost raportate din teritoriu cazuri de gripa. Judetului Braila i-a fost alocata o prima transa de vaccin gripal sezonier de 16.400 doze, representand 19 la suta din totalul persoanelor eligibile la vaccinare, urmand ca a doua transa sa soseasca pana la sfarsitul lunii. S-a inceput distribuirea vaccinului catre cabinetele medicilor de familie si campania a debutat astfel la nivelul judetului”, a declarat medicul sef departament supraveghere in sanatate publica Andreia Gavrilescu, purtator de cuvant al DSP Braila.

Toamna este anotimpul in care infectiile cailor respiratorii sunt din ce in ce mai frecvente, mai ales din cauza schimbarilor de temperatura la care corpul nostru trebuie sa se adapteze. Prevenirea infectiilor cailor respiratorii se face prin evitarea aglomeratiilor si focarelor infectioase si prin vaccinari antigripale si antipneumococ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-