Published On: lun, Noi 5th, 2012

Dupa o lupta grea, sindicalistii din invatamant au reusit sa schimbe contractul colectiv de munca

Share This
Tags

* A fost semnat un nou contractul colectiv de munca in invatamant care aduce noi reglemetari conform cererilor sindicalistilor *

Sindicalistii din invatamant negociaza de ceva timp schimbarea contractului colectiv de munca din invatamant fiind nemultumiti de o serie de prevederi ce reprezentau un minus pentru cadrele didactice. Contractul de munca anterior era un contract colectiv de munca la nivel de unitate de invatamant ci nu la nivelul intregii ramuri a invatamantului. Sindicatele asteptau o modificare a legii care stabilea acest contract doar la nivelul unitatii de invatamant. Si reprezentantii sindicatului din invatamantul brailean a evidentiat in repetate randuri necesitaea semnarii unui nou contract colectiv de munca. “Nu stiu cine a gandit ca un contract colectiv de munca sa fie obligatoriu doar la nivelul unitatii de invatamant, si mai ales pentru noi cei din invatamant lucrul acesta este aproape imposibil pentru ca in educatie angajatorul si ordonatorul de credite nu este una si aceeasi persoana.” a declarat Valeriu Partene, liderul Sindicatului Invatamantului Brailean cu 2 luni in urma in cadrul unei vizite oficiale in Braila a Ministerului Educatiei si Cercetarii. Dupa inceperea scolii au existat o serie de intalniri ale reprezentantilor guvernului cu liderii de sindicate pentru a negocia schimbarea contractului. Oficialii Ministerului Educatiei si Cercetarii si-a luat cu diverse ocazii angajamentul cu privire la contractul colectiv de munca chiar si de Ziua Mondiala a Educatiei pe 5 octombrie.

Noul contract a fost semnat vineri pe 2 octombrie data de la care a si intrat in vigoare. Liderii sindicatului din invatamantul brailean sunt incantati de aceasta realizare “Este o lege cu adevarat complexa si reglementeaza cadrul realtiilor de munca”, a declarat Valeriu Partene, liderul din Sindicatul Invatamantului Brailean.

Conform spuselor acestuia invatamantul romanesc este primul sector de activitate care a reusit sa negocieze un contract colectiv de munca ceea ce reprezinta o reusita cu care sindicalistii din invatamant se pot mandri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-