Published On: mar, Noi 6th, 2012

Dupa doua luni de asteptare, avem vesti bune de la CET

Share This
Tags

* Compania de termoficare si-a achitat datoriile catre furnizorul de energie electrica * Centralele de cvartal au fost puse sub presiune * Unitatile de invatamant racordate la cet primesc din nou caldura * Conducerea operatorului de termoficare poarta tratative cu furnizorii de utilitati *

Dupa doua luni in care operatorul local de termoficare s-a aflat in imposibilitatea de a furniza agent termic catre populatie, apar in sfarsit si vestile bune. Compania de termoficare a reusit sa achite in totalitate datoriile pe care le avea catre Electrica. Astfel, s-a reluat furnizarea energiei electrice, iar centralele de cvartal au fost puse sub presiune. Unitatile de invatamant care mai sunt racordate la CET primesc caldura, iar parintii care au ales sa isi tina copii acasa din cauza temperaturilor scazute din salile de curs, au scapat de aceasta grija. “Ma bucur foarte mult ca pot sa imi duc copilul din nou la gradinita pentru ca nu ma mai inteleg cu el. Plange mereu pentru ca vrea sa se joace cu colegii lui. Am incercat sa ii explic ca o sa mearga foarte curand la gradinita, dar el este prea mic ca sa intelegeaga. Este o veste foarte buna, pentru ca eu racordata la CET si acasa”, a declarat Elena Herghilan, mama unui prescolar.

Operatorul local de termoficare a ramas in septembrie fara combustibil si energie electrica din cauza datoriilor mari pe care le avea catre cei doi furnizori de utilitati. “Am reusit sa reluam furnizarea de energie electrica, datoriile fiind achitate integral. {n ceea ce priveste combustibilul, purtam tratative cu reprezentantii firmei care se ocupa de furnizarea de gaze. Centralele de cvartal functioneaza si unitatile de invatamant care mai sunt racordate la CET primesc apa calda si caldura”, a declarat directorul general al SC CET SA, Petrisor Motoc.

Cetatenii care sunt racordati la centralele de cvartal pot primi agent termic, iar in urma acordului cu furnizorul de gaze sa fie pornit si cazanul cu apa fierbinte (CAF) din Viziru urmand ca in scurt timp, toti abonatii CET-ului sa primeasca agent termic.

Pentru moment, centrala mare de pe platforma de la kilometrul 10 nu va fi pornita, fiind considerata nerentabila punerea in functiune a acesteia. “{n momentul de fata consumul este foarte mic si nu ar fi rentabil sa pornim centrala mare. Daca am face asta acum ar fi o dovada clara de lipsa de profesionalism din partea noastra, asta ar insemna sa aruncam banii pe geam. Momentan ne descurcam cu ce avem, iar cand va fi nevoie, centrala va functiona, dar acum este prea devreme”, a mai adaugat directorul general al CET-ului.

Pentru plata combustibilului, operatorul local de termoficare va primi de la bugetul de stat suma de 3 milioane de lei, iar la inceputul anului urmator, se vor incasa 2 milioane de lei cu titlu de pierdere indusa, asumata de actionarul majoritar, Consiliul Local Municipal. Pentru ca banii nu au intrat pana acum in cont, operatorul local de termoficare este nevoit sa se descurce doar cu banii care vin de la populatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-