Published On: Soare, Noi 11th, 2012

Doar 26 de angajati in loc de 32, deficit de personal la Evidenta Populatiei Braila

Share This
Tags

* Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor braila se confrunta cu probleme in ceea ce priveste numarul de angajati * Numai 26 de functionari asigura eliberarea actelor de care avem nevoie zilnic *

Seful Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Braila, comisar sef de politie Mirela Iolanda Cruceanu, ne-a declarat ca in acest moment la aceasta institutie se confrunta cu un deficit de personal.

Cu toate ca in baza organigramei de functionare ar trebui sa fie ocupate 32 de functii, actualmente doar 26 de salariati deservesc necesitatile celor peste 300.000 de braileni.

“La acest moment, capacitatea de procesare este destul de redusa. Numarul de personal este scazut, noi fiind 26 de angajati distribuiti la Evidenta Populatiei si Starea Civila. Desi conform organigramei institutiei ar trebui sa existe 32 de salariati, aici sunt mai putini. Din acesti 26 de functionari, o persoana se afla in concediu maternal si o alta a iesit la pensie de curand. Cei 26 sunt pe ambele linii, adica la Compartimentul de Stare Civila sI la cel de Evidenta a Populatiei. Din acest motiv, a numarului mic de personal, aproape zilnic este aglomeratie la ghisee. Dar cu toate acestea, noi preluam actele si incercam sa le eliberam in perioada in care ne-am propus. {n asa fel incat sa ne incadram in termenul legal”, a precizat comisar sef de politie Mirela Iolanda Cruceanu.

Dar nu numai la cele patru ghisee de la Evidenta Populatiei de pe B-dul Al. I. Cuza intalnim puhoi de lume, ci si vizavi, la Directia Finantelor Publice, unde in fata functionarilor publici vin brailenii se plateasca taxa de sapte lei si timbrul de patru lei.

Reamintim ca, la inceputul lunii august 2010, in cadrul unei sedinte a Consiliului Local Municipal, la Serviciul Public Comunitar Local  de Evidenta a Persoanelor Braila se stabilea organigrama de functionare. Este vorba de un numar de 32 de functii, repartizate astfel: cate un post pentru sef serviciu si secretariat – relatii cu publicul, 19 la Biroul de Evidenta Informatizata si 11 posturi la Biroul de Stare Civila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-