Published On: joi, Noi 15th, 2012

Politistii braileni i-au tras de urechi pe biciclisti si carutasi, stop accidentelor rutiere

Share This
Tags

* Inspectoratul de politie judetean braila a demarat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere care se produc, in special, pe timpul noptii in care sunt implicati biciclisti si conducatori de atelaje hipo *

Incepand cu orele 17.00, politistii de la Serviciul Rutier si de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii au actionat pe DE 584, DN 2B si DN 22, iar biciclistii si conducatorii de atelaje hipo, care au fost depistati In trafic nepurtand veste reflectorizante, au fost sanctionati contravenetional.

Pentru a preIntampina evenimentele rutiere In care acestia sunt implicati, politistii au distribuit 150 de veste reflectorizante, oferite de un reprezentant al unei societati comerciale din Galati.

Acestora li s-a explicat ca Isi pun efectiv viata In pericol atunci cand circula pe timp de noapte fara aceste veste, deoarece, uneori, sunt vazuti foarte tarziu de catre soferi, iar evitarea unei coliziuni este extrem de dificila.

Politistii au atras atentia biciclistilor ca nu au voie sa transporte alte persoane pe bicicleta, cu exceptia copilului de pana la 7 ani, chiar daca deplasarea se realizeaza pe timp de zi sau pe distante scurte, iar pe carutasi i-au sfatuit ca, pe langa vestele reflectorizante, sa aiba atelajul semnalizat corespunzator, mai ales pe timp de noapte.

Activitatea a avut ca scop constientizarea participanttilor la trafic In ceea ce priveste respectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice, indiferent de calitatea pe care fiecare o are, fie biciclist, carutas, pieton, etc.

Politistii au Incercat sa le explice oamenilor ca, daca fiecare dintre noi, atunci cand ne aflam pe drumurile publice, respectam Intocmai regulile de circulatie, nu doar numarul accidentelor rutiere s-ar reduce considerabil, ci si suferinta umana si pagubele materiale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-