Published On: mar, Noi 20th, 2012

Din cauza crizei economice, intreprinzatorii braileni sunt sprijiniti de stat

Share This
Tags

* Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, Ministerul Finantelor Publice a elaborat ghidul privind aplicarea sistemului TVA la incasare *

In vederea asigurarii unui cadru fiscal propice redresarii Intreprinderilor mici si mijlocii aflate In situatii dificile cauzate crizei actuale si lipsei de lichiditati, pentru cresterea vitezei de circulatie a banilor In economie si colectarea mai eficienta a TVA, prin Ordonanta Guvernului nr. 15/2012, au fost introduse prevederi privind implementarea unui sistem de plata a TVA, la Incasarea facturilor, cu intrare In vigoare la data de 1 ianuarie 2013.

Ghidul este un instrument util oferit contribuabililor, Intrucat este structurat astfel Incat sa ofere, pe langa selectia si gruparea coerenta a prevederilor referitoare doar la TVA la Incasare existente In Codul fiscal si In normele metodologice, si explicatii, comentarii, exemplificari,  In situatia In care Intelegerea textelor legale este mai dificila sau necesita coroborari Intre diferite articole din cod si din norme. Avand In vedere caracterul de noutate al acestor prevederi, s-a considerat necesar sa fie luate masuri suplimentare pentru a aduce la cunostinta contribuabililor modul de aplicare a sistemului TVA la Incasare.

“Specialisti, din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a judetului Braila vor asigura instruirea contribuabililor la sala mare de sedinte de la parterul institutiei, din strada Delfinului nr. 1, In zilele de 27 noiembrie si 4 decembrie, In intervalul orar 10.00 – 13.00. Persoanele vizate pentru participarea la aceste instruiri sunt toti contribuabilii interesati de aplicarea sistemului TVA la Incasare. Accesul contribuabililor va fi gratuit”, ne-a declarat Cecilia Macovei din cadrul DGFP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-