Published On: vin, Noi 9th, 2012

Din cauza consumului excesiv de bauturi alcoolice, numarul agresiunilor in familie au crescut

Share This
Tags

* Sunt rare cazurile in care sotia agresata de sotul aflat sub influenta bauturilor alcoolice depune plangere la politie * numarul femeilor agresate de partenerul de viata este mul mai mare decat cel care se afla in atentia organelor de cercetare penala *

De cele mai multe ori, consumul excesiv de alcool reprezinta principala cauza a agresiunilor in familie. Aceste cazuri sunt foarte rar declarate la politie, cel mai probabil frica fiind principalul motiv.

“Saptamana trecuta, la sediul Politiei Municipiului s-a prezentat braileanca H.G in varsta de 37 de ani, care a reclamat ca sotul ei, H.O de 37 de ani, a amenintat-o cu acte de violenta In mod repetat. Un alt caz este cel al brailencei F.C. in varsta de 39 de ani, care a sesizat la Politie faptul ca, In timp ce aflau In locuinta comuna, sotul ei, F.D de 37 de ani, a lovit-o cu pumnii si picioarele, In repetate randuri. Totodata in seara Sf. Mihail si Gavriil, la orele 20.30, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Victoria au depistat-o In curtea postului pe localnica I.C de 37 de ani, care a declarat ca s-a refugiat In acel loc, Intrucat a fost agresata la domiciliu de catre sotul ei, care o urmareste pentru a o agresa din nou. Politistii l-au depistat, pe strada principala, din localitate, pe I.N de 43 de ani, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice si avea In mana un bat.

In cele trei cazuri organele de cercetare penala au Intocmit dosare penale”, se arata intr-un comunicat de presa al ISJ Braila.

Victimile agresiunilor din cadrul familiei ar trebui sa constientizeze faptul ca, daca nu este luata nici o masura impotriva partenerilor agresivi, situatia nu se va rezolva de la sine. De asemenea, brailenii care se confrunta cu aceasta problema pot apela la serviciile unui pshilog, care le poate oferi sfaturi pentru viitor. Codul penal pedepseste aceste agresiuni, indiferent care a fost motivul care a dus la aceste manifestari violente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-