Published On: vin, Noi 9th, 2012

Dezinteres pentru dezvoltarea agriculturii brailene, in patru ani s-au depus doar 355 de proiecte pe doua masuri

Share This
Tags

* In perioada 2008 – 2012, la nivelul judetului braila, agricultorii nu prea s-au inghesuit la depunerea dosarelor pentru a obtine fonduri europene pentru dezvoltarea sectorului agricol local * Din data de 26 noimebrie se deschide o noua sesiune de depunere de proiecte pentru masurile 121 si 123 *

Gheorghe Voicu, directorul adjunct al Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Braila, agricultorii braileni nu prea se inghesuie pentru a putea obtine fonduri europene care i-ar putea ajuta sa-si dezvolte afacerea. Braila este unul din judetele cu putine dosare depuse, comparativ cu alte orase din restul tarii, unde dorinta de dezvoltare a agriculturii este la cote inalte.

“La Braila, la nivel de judet, in ultimii patru ani s-au depus doar 259 de proiecte pe Masura 121 – <Modernizarea exploatatiilor agricole> si 81 pe Masura 123 – <Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere>. In ultima masura sunt incluse si cele 15 proiecte depuse pe cele doua scheme de ajutor de stat cu finatare a industriei alimentare, adica prepararea produselor de panificatie si patiserie. In perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 se va organiza o noua sesiune in care brailenii pot depune proiecte pe aceste doua masuri. Dupa cum spuneau si reprezentantii Ministerului Agriculturii, decizia deschiderii unei noi sesiuni pentru Masura 123 s-a luat ca urmare a deficientelor legate de comercializarea legumelor si fructelor la noi in tara. In cazul Masurii 121, ea este foarte importanta, mai ales ca se are in vedere incurajarea fermierilor de a creste bovine de carne in Romania”, a declarat directorul adjunct al OJPDRP Braila, Gheorghe Voicu.

De mentionat ca sumele alocate sesiunii din perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 vor fi de 150 de milioane de euro pentru Masura 121 – “Modernizarea exploatatiilor agricole” si respectiv 80 de milioane euro pentru Masura 123 – “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-