Published On: mie, Noi 21st, 2012

Determinarea impozitului pe veniturile din investitii

Share This
Tags

* Directia Generala a Finantelor Publice braila informeaza contribuabilii care obtin venituri din investitii in legatura cu principalele obligatii declarative pe care le au incepand cu 1 ianuarie 2013 *

Castigul net anual/pierderea neta anuala din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, se determina ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate in cursul anului respectiv.

Castigul net anual/pierderea neta anuala se determina de catre contribuabil, pe baza formularului 200 – “Declaratie privind venitul realizat”. Acest act se depune de catre contribuabil pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului urmator celui in care a realizat venitul. Pentru aceste venituri nu se efectueaza plati anticipate in cursul anului fiscal, in contul impozitului anual datorat. Impozitul anual datorat de contribuabil pentru castigul net anual impozabil se stabileste de organul fiscal competent, pe baza formularului 200 depus de contribuabil.

* Obligatii fiscale care le revin intermediarilor *

Pentru tranzactiile cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, efectuate in cursul anului fiscal, fiecare intermediar, societate de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii sau alt platitor de venit are o serie de obligatii. Acestea se refera la calcularea castigului/pierderii la fiecare tranzactie, efectuata pentru contribuabil; calcularea totalului castigurilor/pierderilor pentru tranzactiile efectuate in cursul anului pentru fiecare contribuabil; transmiterea in forma scrisa catre fiecare contribuabil a informatiilor privind totalul castigurilor/pierderilor, pentru tranzactiile efectuate in cursul anului, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat; depunerea la organul fiscal competent a declaratiei informative privind totalul castigurilor/pierderilor, pentru fiecare contribuabil, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-