Published On: mie, Noi 14th, 2012

Desi cererea este mare, putini angajatori s-au prezentat la cele doua actiuni “Bursa locurilor de munca” din acest an

Share This
Tags

* Din cei peste 1000 de angajatori contactati la fiecare dintre cele doua actiuni de tip “Bursa locurilor de munca” din acest an s-au prezentat mai putin de 100 *

Anul acesta au fost organizate doua actiuni de tip “Bursa locurilor de munca” in aprilie si septembrie.

“Bursa generala a locurilor de munca” a avut loc in data de 27 aprilie 2012.  Dintre cei aproximativ 1180 contactati au participat la bursa doar 53 de angajatori. Reprezentantii AJOFM Braila motiveaza numarul mic al angajatorilor  prin faptul ca angajatorii se prezinta la bursa doar daca in acea perioada au locuri de munca disponibile. Locurile de munca vacante din cadrul Bursei generale a locurilor de munca nu au acoperit nici 50% din numarul solicitantilor de loc de munca prezenti la eveniment. Au fost puse la dispozitie 413 locuri de munca pentru cei 1014 solicitanti de loc de munca prezenti la eveniment. Gradul de satifacere a ofertei de loc demunca a fost de 76,3% ceea ce inseamnaca 315 persoane au obtinut un loc de munca.

Sfarsitul lunii septembrie a adus cea de-a doua bursa a locurilor de munca. “Bursa locurilor de munca pentru absolventi” din 28 septembrie 2012 a oferit solicitantilor 279 de locuri de munca. Dintre 1010 angajatori contactati au participat doar 33. La eveniment au fost prezenti 475 de solicitanti de loc de munca dintre care 284 de absolventi. Doar  201 persoane dintre care 64 de absolventi au dobandit statutul de persoana ocupata ceea ce inseamna ca oferta de loc de munca prezentata a fost satisfacuta in proportie de 72,04%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-