Published On: Soare, Noi 4th, 2012

Desi campania electorala pentru parlamentare e pe cale sa inceapa, multi braileni nu sunt interesati de alegeri

Share This
Tags

* In scurt timp va incepe campania electorala pentru alegerile parlamentare*

Partidele si-au lansat candidatii, unii “mai de seama” ca altii si incearca sa ii faca cunoscuti. Printre nume cu o oarecare notorietate gasim pe listele candidatilor si personaje noi. Campania e pe cale sa inceapa, vom asista la replici taioase din toata partile dar oare electoratul stie ce va vota in decembrie? Teoretic, prin votul pe care il vom exprima in decembrie ne alegem oamenii care ne vor reprezenta interesele timp de 4 ani in parlament dar multi alegatori nu mai considera de mult ca reprezentantii pe care trebuie sa ii voteze la parlamentare le va apara interesele.

Dintre electoratul tanar cei mai multi nici macar nu stiu ca in luna decembrie vor fi alegeri sau stiu doar ca se va merge la vot dar nu stiu pentru ce si ce anume se voteaza. Poti ramane uimit de raspunsurile pe care le poti primi de la acestia atunci cand sunt intrebati daca au cunostinta de alegerile care vor avea loc.

“Se voteaza acum? Ce se voteaza, iar presedintele? Nu merg oricum ca nu ma intereseaza”. Acesta este raspunsul unui tanar de 25 de ani. Un altul ne-a raspuns cand a fost intebat daca va merge la vot si daca stie pentru ce anume va vota ca “ Nu sunt din Braila, nu pot sa ma duc”.

Dintre pensionari intalnim multi care au cunostinta de alegerile parlamentare dar fiind dezamagiti de situatia politica actuala nu arata foarte mare interes. “Ne ingrijoram de hotie. De-ar veni alti mai tineri, poate ar avea curaj mai mult”, a declarat Hogea George, un pensionar brailean.

Altii ne spun cu nonsalanta ca “O sa vedem acolo la fata locului ce trebuie sa votam” sau “ E prea devreme. Nu stiu daca o sa merg”

Comentarii

comentariu

About the Author

-