Published On: mar, Noi 6th, 2012

Desi abia isi primesc banii de salarii, profesorilor braileni li se promit bani de haine

Share This
Tags

* Banii pentru vestimentatie sunt un vis frumos pentru profesorii braileni *

Profesorii ar putea primi anual bani pentru vestimentatie conform unui proiect de lege propus in parlament. Suma s-ar putea ridica la 2.000 de lei pe an.

Deputatul si-a motivat initiativa explicand ca de multe ori cadrele didactice sunt ironizate de catre elevii care isi etaleaza zilnic tinutele de firma.

Situatia este cu atat mai stanjenitoare cu cat multi elevi de liceu ii sfideaza pur si simplu pe profesori.

In Braila daca luam drept exemplu un liceu dintr-o zona centrala, putem observa masinile scumpe, telefoanele mobile, tocurile de 20 de cm si in general toate noutatile in materie de moda care sunt expuse zilnic. De la boboci pana la clasele terminale liceenii investesc luna de luna peste 500 de lei pe haine dar cu siguranta din banii parintilor.

Totusi pentru multi dintre profesorii braileni banii pentru tinutele profesorilor reprezinta un vis in conditiile in care acestia se lupta pentru a-si putea primi salariile. Cadrele didactice brailene au asteptat o rectificare bugetara pentru a putea fi siguri ca isi primesc salariile pana la sfarsitul anului.

Reprezentantii sindicatului din invatamant se arata sceptici fata de aceste propuneri considerandu-le promisiuni desarte   “Este un vis frumos. Noi nu avem bani de salarii. In aceste conditii sa speram la bani de haine mi se pare un vis. Initiativa este buna dar ma indoiesc ca se poate realiza. Noi vrem intai sa ne primim toti banii.”, a declarat Valeriu Partene, liderul sindicatului din invatamantul brailean.

Pentru o tinuta decenta unui profesor i-ar trebui cateva sute de lei pe luna dar salariul unui debutant este cu mult sub 1000 de lei pe luna.

Comentarii

comentariu

About the Author

-