Published On: lun, Noi 19th, 2012

De sarbatori inspectorii DSP Braila sunt cu geana pe agentii economici, comercializarea produselor alimentare, strict verificata

Share This
Tags

* Pentru ca sarbatorile de iarna se apropie cu pa}i repezi, reprezentantii institutiilor care se ocupa de verificarea produselor alementare comercializate in luna decembrie vor fi mereu prezenti in piete si magazine alimentare * Aceatia vor verifica, la sange, toti agentii economici, iar cei care vor fi prinsi pe picior gresit vor raspunde in fata legii *

Mai sunt aproximativ 3 saptamani pana la sosirea sarbatorilor dedicate anotimpului iarna, de mult asteptate atat de cei mici, cat si de adulti.

In acest sens, inspectorii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Braila  vor incepe o ampla campanie de verificare a tuturor produselor alimentare specifice sarbatorilor de iarna.

Potrivit directorului DSP Braila, dr. Gabriel Ciochina, inspectorii din cadrul Inspectiei si controlului factorilor de risc din mediul de viata si munca, si-n acest an, ca si-n cei precedenti, vor desfasura actiuni de control pe tot parcursul sarbatorilor de iarna, scopul verificarilor constand in pastrarea sanatatii populatiei Brailei sI prevenirea riscului de imbolnavire.

“Obiectivele urmarite de inspectorii nostri constau in respectarea legislatiei sanitare in toate unitatile, dar vizati vor fi, in mod special, operatorii economici ale caror produse si servicii pot prezenta riscuri. Se vor face verificari si a modalitatii de comercializare si etichetare a produselor alimentare, precum si retragerea din circuitul comercial a produselor periculoase si calitatea serviciilor de alimentatie publica si colectiva. Actiunile de control pe care le vom desfasura vor fi la supermarket-uri, unitati de alimentatie colectiva, unitati de alimentatie publica in care se organizeaza petrecerea Craciunului si a Revelionului, gradinite cu program prelungit, camine de batrani, unitati de cofetarie si patiserie”, a declarat dr. Gabriel Ciochina.

* Conditiile igienico-sanitare nu vor fi scacape din vizorul DSP-ULUI *

De asemenea, un alt aspect care nu va scapa din ochiul vigilent al inspectorilor de la Directia de Sanatate Publica Braila va fi sI respectarea literalmente a legislatiei in vigoare privind conditiile igienico-sanitare.

Va fi controlat aspru modul in care sunt respectate cerintele Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1225/2003 privind insusirea cunostintelor “Notiuni fundamentale de Igiena”; respectarea HG nr. 355/2007, completata si modificata de HG nr. 1169/2011 privind supravegherea sanatatii lucratorilor; dar si felul in care este respectata Legea nr. 349/2002, act normativ care reglementeaza fumatul in spatii inchise.

“Pentru controlul riguros al conditiilor igienico-sanitare care trebuie respectate la prepararea produduselor traditionale servite la sarbatoarea Craciunului si Revelionului se vor recolta probe de sanitatie in unitatile de profil. Pentru toate neconformitatile depistate se vor aplica sanctiuni contraventionale in conformitate cu HG nr. 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice”, a mai precizat seful de la DSP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-