Published On: lun, Noi 19th, 2012

De marti se poate plati transa a doua a impozitului pe venit

Share This
Tags

* De saptamana viitoare, se poate plati impozitul pe venitul obtinut in urma inchirierii, in scop turistic, a camerelor situate in locuinta proprietate personala *

Deoarece duminica, 25 noiembrie, este zi nelucratoare, conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Braila aduce la cunostinta contribuabililor persoane fizice ca de marti, 27 noiembrie, se pot prezenta pentru plata impozitului pe venit.

Astfel, contribuabilii persoane fizice care realizeaza venituri din inchirierea, in scop turistic, a camerelor situate in locuinta proprietate personala având o capacitate de cazare intre una si cinci camere inclusiv, datoreaza un impozit pe venit stabilit ca norma anuala de venit, trebuie sa achite, la Fisc, transa a doua de 50 la suta din impozitul anual datorat.

“Impozitul anual datorat se calculeaza prin aplicarea cotei de 16 la suta asupra normei anuale de venit, impozitul fiind final. Obligatia este reglementata de prevederile Ordinului comun nr. 22/06.01.2012 al ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 28/10.01.2012 si ale art. 62 indice 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicatul emis de DGFP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-