Published On: lun, Noi 19th, 2012

De anul viitor, brailenii vor plati mai multi bani la impozitele si taxele locale

Share This
Tags

Potrivit Codului Fiscal, consiliile judetene pot majora anual pentru anul fiscal urmator cu pana la 20%, impozitele si taxele locale prevazute in lege, in functie de conditiile locale specifice zonei.

Nivelurile impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013 respecta limitele pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe similare acestora, precum si amenzile aplicabile, aprobate prin Hotararea Guvernului Romaniei.

In urma majorarilor, brailenii vor fi nevoiti sa plateasca in anul 2013, pentru o cladire cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida si cu instalatii de apa, canalizare, electricitate, sau incalzire 915 lei pe metru patrat.

Pentru cladirea cu peretii exteriori din lemn, din piatra naturala sau caramida nearsa, cu dotari electrice, incalzire, apa si canalizare platesc in 2013, 249 de lei pe metru patrat, fata de 236 de lei cat era anul trecut.

Brailenii care au cladiri cu anexe cu cadru din beton armat si cu pereti din caramida, plus instalatii de apa canalizare electricitate si incalzire vor plati 156 de lei pe metru patrat, fata de 148 de lei cat plateau anul curent. Pentru anexa cu pereti exteriori din lemn, piatra naturala sau caramida nearsa, impozitul pentru 2013 este 93 de lei pe metru patrat.

Pentru stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013 s-a avut in vedere si nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele si taxele locale si alte taxe asimilate acestora, precum si amenzile aplicabile si pentru anul fiscal 2013, conform unei hotarari a Guvernului Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-