Published On: mar, Noi 6th, 2012

Daca va fi aprobat textul legislativ, firmele private ar putea fi obligate sa contracteze servicii de paza si protectie

Share This
Tags

* Textul legislativ este supus spre dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor *

Potrivit informatiilor furnizate de Federatia Patronatelor din Turism si Servicii

“ Un text legislativ supus spre dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor va initia o noua forma de taxa care va apasa pe bugetul firmelor private. Este vorba de elaborarea analizelor de risc la securitatea fizica a unitatilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003, prevedere care va obliga o gama foarte larga de companii sa plateasca experti in evaluare si sa cheltuiasca sume importante de bani in vederea respectarii noilor instructiuni. Mai mult, in urma acestei evaluari de risc, toate firmele private, de la pensiuni la buticuri, se pot trezi cu obligatia de a contracta servicii de paza si protectie, ceea ce inseamna costuri suplimentare, nejustificate in multe dintre cazuri sau care ar trebui sa ramana la latitudinea companiei, nu sa fie obligatorii prin lege” a declarat presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, Dan Matei Agathon.

Acesta considera ca obligatia pentru firme de a contracta servicii private de paza arunca o lumina nefavorabila asupra MAI, in conditiile in care contribuabilii se asteapta ca siguranta publica sa fie asigurata de stat. “ Nu putem transforma firmele private in buncare, dupa cum nu putem angaja o armata de bodyguarzi ca sa pazeasca la fiecare colt al restaurantelor. Pana la urma, cu exceptia situatiilor speciale, ordinea publica ar trebuie sa fie apanajul institutiilor statului. Obligatia pentru firme sa contracteze servicii private de paza arunca o lumina nefavorabila asupra Ministerului Administratiei si Internelor, cata vreme contribuabilii se asteapta ca siguranta publica sa fie asigurata de stat, iar nu sa fie privatizata si externalizata catre companii de paza”, a mai spus Agathon.

“ Aparitia unei noi forme de impunere si a unor cheltuieli suplimentare obligatorii este de prost augur si va avea consecinte economice nedorite, mai ales ca firmele romanesti sunt oricum incarcate de taxe si de impozite mai mult decat in orice alt stat european.”, a declarat pentru Infobraila, Robert Ganciu managerul unei societati private brailene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-