Published On: mar, Noi 20th, 2012

Crestem in spiritul Dunarii, tinerii braileni se implica activ in actiunile de ecologizare a Dunarii

Share This
Tags

* Proiectul Asociatiei Clubul de turism proilavia braila “Crestem in spiritul Dunarii” inceput cu doua luni in urma se desfasoara intr-un ritm alert pentru tinerii din municipiul braila si din Chiscani *

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in actiune. S-au derulat pana acum doua module de training–managementul voluntarilor si lucru in echipa unde tinerii au putut sa invete intr-o maniera nonformala si interactiva, folosindu-se metode precum discutii libere, joc de rol, lucru in echipa, scene tematice, animatie prin jocuri, cantece si dansuri tematice, activitati outdoor. Tinerii au aflat informatii noi despre cetatenia europeana, despre oportunitatile oferite  prin programul Tineret in Actiune, notiuni de protectia mediului, au vizionat filmulete referitoare la voluntariat, protejarea mediului si a arealului Dunarii in special.

Au avut loc si doua vizite de lucru si documentare pentru a informa tinerii cu privire conservarea ecosistemului Dunarii. Prima vizita a fost in Tulcea la Complexul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, faleza si arealul Dunarii. A doua vizita a fost in Galati unde tinerii au vazut ecosisteme protejate din arealul Dunarii, utile pentru viitoarele actiuni ale proiectului cat si pentru a multiplica informatiile catre alte persoane interesate.

In perioada urmatoare se va desfasura campania de informare si constientizare in randul populatiei. Vor avea loc si vizite in scoli, licee, actiuni de ecologizare si workshopuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-