Published On: mar, Noi 20th, 2012

Contribuabilii vor fi instruiti privind incasarea TVA

Share This
Tags

* MFP va asigura gratuit instruirea contribuabililor interesati privind aplicarea sistemului TVA la incasare *

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va asigura gratuit instruirea contribuabililor interesati privind aplicarea sistemului TVA la incasare, in zilele de 27 noiembrie si 4 decembrie in Bucuresti si in orasele resedinta de judet.

“Avand in vedere caracterul de noutate al acestor prevederi s-a considerat necesar sa fie luate masuri suplimentare pentru a aduce la cunostinta contribuabililor modul de aplicare a sistemului TVA la incasare”, se arata intr-un comunicat al MFP.

In Bucuresti, sedintele de instruire sunt organizate la Institutul National de Statistica, pe 27 noiembrie si 4 decembrie, intre orele 10.00 si 13.00, iar termenele de inscriere a contribuabililor interesati sunt 23 si 30 noiembrie.

In aceleasi zile vor fi organizate actiuni similare de catre directiile finantelor publice judetene in municipiile resedinta de judet, acestea urmand sa anunte detaliile pentru inscriere.

Ministerul Finantelor a elaborat Ghidul privind aplicarea sistemului TVA la incasarea facturilor, de la 1 ianuarie 2013, acesta reunind toate prevederile legale din Codul Fiscal, din normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, precum si din normele procedurale, necesare in cazul operatiunilor care intra sub incidenta sistemului TVA la incasare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-