Published On: mar, Noi 20th, 2012

Consiliile de Tineret Qvorum oganizeaza proiectul “Du-te la vot!”

Share This
Tags

* Beneficiarilor proiectului li se vor prezenta informatii despre Parlamentul Romaniei si despre rolul acestuia in procesul decizional de la nivel central *

Consiliile de Tineret Qvorum, in parteneriat cu Institutul European pentru Democratie Participativa Qvorum (Iepd Qvorum), oganizeaza proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare in perioada noiembrie – decembrie 2012. Aflat la cea de-a doua editie, proiectul se va desfasura in 4 judete din tara, dintre care, Dolj, Braila, Sibiu si Prahova.

Proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare isi propune sa incurajeze participarea la vot a cetatenilor la alegerile pentru deputati si senatori in data de 9 decembrie 2012, precum si constientizarea importantei votului fiecarei persoane.

Demersul se adreseaza in principal tinerilor care au implinit 18 ani si care voteaza pentru prima data, dar si celorlalti cetateni ai Romaniei cu drept de vot. Astfel beneficiarilor proiectului li se vor prezenta informatii despre Parlamentul Romaniei si despre rolul acestuia in procesul decizional de la nivel central, despre atributiile deputatilor si senatorilor si importanta participarii cetatenilor la alegeri prin exercitarea votului.

Prima editie a proiectului Go to vote! a avut loc in perioada premergatoare alegerilor locale din acest an si a constat in presentari in licee despre dreptul si importanta votului, atributiile unui primar si a consilierilor locali/judeteni.

Go to vote! Reprezinta un follow-up al proiectului Informatia inseamna putere. Fii Puternic! Desfasurat de Institutul Qvorum din anul 2010. In cadrul proiectului Informatia inseamna putere! Fii Puternic!, tinerilor le-au fost oferite informatii despre administratia publica locala si centrala, despre cum se legifereaza in Romania si care este relatia dintre Parlament, Guvern si Presedentie.

Tinerii activi in proiectul Informatia inseamna putere! Fii Puternic! s-au organizat in Consiliile de Tineret Qvorum care au rolul de a monitoriza activitatea consiliilor locale si judetene. Elevii implicati in activitatile proiectului au avut oportunitatea de a participa la }coli de vara pe teme europene, leardeship, mass-media, managementul proiectelor, precum si la sesiuni de networking-vizite de studiu la Parlamentul Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-