Published On: joi, Noi 8th, 2012

Comparativ cu personalul medical din centrele universitare, medicii braileni salveaza vieti “pe banda rulanta”

Share This
Tags

* In corpul medico-chirurgical al spitalului judetean de urgenta braila se rezolva cazuri severe, fiind operati si ingrijiti bolnavi cu cancere avansate *

Aflat in subordinea Consiliului Judetean, Spitalul de Urgenta Braila a fost dotat cu aparatura moderna, care a imbunatatit considerabil actul medical. In cadrul spitalului, sunt tratati bolnavi cu unele din cele mai grave afectiuni. Cazuri avansate de cancer, extinse cu localizari ovariene, col si corp uterin sau cazuri complicate de hemoragii digestive la bolnavii cirotici si spline voluminoase, sunt doar cateva exemple din complicatiile cu care medicii specialisti braileni s-au confruntat.

Doctorul Bratu Balan, medic primar chirurg este unul dintre cei care a luptat pentru salvarea vietilor multor braileni. “In legatura cu capacitatea corpului medico-chirurgical al spitalului de a rezolva cazuri severe, putem informa publicul cititor ca in unitatea noastra s-au internat, operat si ingrijit bolnavi cu cancere avansate, care au presupus rezectii intinse uneori si la organele vecine, necesitand adesea reconstructii complexe. Mentionez relativ frecvente cazuri cu defecte parietale abdominale post operatorii intinse cu pierderea dreptului la domiciliu, necesitand plase chirurgicale de substitutie. Experienta personalului medical din cadrul spitalului este comparabila cu cea din centrele universitare”, a declarat doctorul Bratu Balan.

De asemenea, in cadrul spitalului sunt practicate si interventii chirurgicale “de nisa”, printr-o procedura noua, care da rezultate foarte bune.

“In sectia de chirurgie infantila se practica interventii chirurgicale pe copii nou nascuti, dar si pe cei cu varste mai mari, pentru malformatii ano-rectale, urogenitale, orofaciale cum sunt “gura de iepure” sau “gura de lup”, malformatii motorii cerebrale, picior stramb congenital, aceasta in afara chirurgiei abdominale comune si traumatice sau ortopedice uzuale. Sectia de Ortopedie rezolva de asemenea sI protezarile de sold si genunchi”, a mai adaugat medicul primar chirurg.

Sectia de Chirurgie Plastica rezolva cazurile de traumatisme complexe ale mainii. Tumori cutanate cu reconstructii tegumentare, dar si interventii chirurgicale estetice pentru remodelarea nasului, a pavilionului urechii sau lifting facial, ridicare de san, implanturi sau reduceri de volum ale sanului.

Acestea sunt intervenetiile cu care medicii braileni se pot lauda, dar si cu faptul ca, in cariera lor, au salvat sute de vieti omenesti, motiv pentru care brailenii le sunt recunoscatori.

Comentarii

comentariu

About the Author

-