Published On: mar, Noi 27th, 2012

Comasarea terenurilor agricole, in mana guvernantilor

Share This
Tags

* Specialistii sunt de parere ca preturile terenurilor agricole in braila, dar si la nivel national, vor fi influentate de trei factori: specula, comasarea si productivitatea terenurilor *

Daca terenurile agricole din tara noastra ar face obiectul unor reglementari legate de obligativitatea exploatarii lui intr-un anumit termen sau intretinerea lui, specula nu ar mai exista.

Referitor la comasarea terenurilor agricole, la Senat a fost depusa Legea comasarii terenurilor, adoptarea acestei legi urmand sa incurajeze atat investitorii autohtoni, cat si investitorii straini sa cumpere terenuri, lucru ce ar duce la cresterea preturilor.

„In prezent, in Braila exista foarte multi agricultori care apeleaza la subventii, acestia avand ferme agricole sub zece hectare. Asta inseamna ca proprietatle sunt foarte mici, neatractive pentru a fi cumparate si exploatate ulterior de un agent economic institutional. Daca s-ar tine cont de comasarea terenurilor agricole, persoanele fizice care detin suprafete mici ar avea sansa de a le da spre arenda sau sa le vanda vecinilor. In acest fel, miile de hectare care nu sunt lucrate in momentul de fata in judetul nostru pot intra in circuitul economic”, a declarat Trian Cismas, directorul DADR Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-