Published On: joi, Noi 29th, 2012

Chiar daca sunt 5000 de abonati, numai 885 de solicitari pentru agentul termic

Share This
Tags

* Pana la acest moment s-au depus foarte putine cereri pentru subventia de caldura * 4500 cereri au fost depuse pentru ajutorul de gaze naturale * 81 tone de lemne au fost distribuite * 86 de persoane beneficiaza de ajutorul pentru centrala termica *

Primarul Aurel Simionescu a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca pana la aceasta data sunt foarte putine solicitari in ceea ce priveste numarul de solicitari pentru subventia de caldura. Simionescu a afirmat ca: “Sunt doar 885 de solicitari fata de numarul de persoane estimate, adica 5000 de abonati. Cifra este extrem de mica, aproximativ 20%. Asta inseamna ca au venituri foarte mari, ceea ce este putin credibil”. Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat, beneficiaza de ajutor lunar din bugetul de stat, in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure. Ajutorul este acordat in baza unei cereri si a unei declaratii pe propria raspundere.

In ceea ce priveste ajutoarele comunitare, aproximativ 8100 de ajutoare alimentare au fost ridicate din cei 12.900 de beneficiari. “Toate produsele alimentare au ajuns, mai sosesc astazi faina si uleiul”, a spus Simionescu. In urma reîmpartirii cantitatii de alimente, beneficiarii pot primi în momentul de fata produse alimentare ca: faina 14 kg/pers, biscuiti 6 pachete/100 g, orez 7 kg/pers, paste fainoase 3 pungi/0.400 g, bulion 2 cutii/pers, zahar 4 kg/pers, fasole 2 kg/pers, malai 5 kg/pers, mazare si rosii în bulion.

Pentru gazele naturale au fost depuse 4500 de cereri pana in prezent.

Primarul Aurel Simionescu a precizat ca: “Aceasta cifra arata ca foarte multi dintre cei care chiar au venituri reduse s-au racordat la gaze, fie ca e vorba de soba fie ca e centrala termica”.

Exista in continuare disponibilitatea de a distribui lemne, aproximativ 81 de tone s-au ridicat pana acum. Familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni, combustibili petrolieri, beneficiaza de ajutor in transe lunare cuprinse intre 54 si 16 lei in functie de venitul pe membru de familie al persoanei solicitante care este cuprins intre 155 si 615 lei. Aceste ajutoare sunt de trei tipuri: energie termica, gaze naturale si combustibil solid. In sezonul rece 01.11.2012-31.03.2013, ajutorul pentru incalzirea locuintei se accorda tot in conformitate cu prevederile OUG 70/2011 pentru unele categorii de populatie cu venituri reduse. Se accorda in functie de veniturile nete medii lunare pe membru de familie, respective ale persoanei singure, in limitele, procentele sI cuantumurile stabilite. Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, beneficiaza de ajutor in transe lunare cuprinse intre 262 si 19 lei in functie de venitul pe membru de familie al persoanei solicitante care este cuprins intre 155 sI 615 lei.. Pentru centralele termice s-au ridicat 86 de ajutoare in valoare de 1,5 miliarde lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-