Published On: vin, Noi 9th, 2012

Chiar daca muncesc “pe branci”, angajatii CET-ului primesc bani “din parti”

Share This
Tags

* Chiar daca zilnic operatorul local de termoficare incaseaza bani de pupulatie, angajatii nu si-au primit drepturile salariale inca din luna august *

Avand in vedere faptul ca angajatii pe care compania de termoficare ii are in momentul de fata nu si-au mai primit de cateva luni bune drepturile salariale, putem spune ca acesti oameni fac munca voluntara. Chiar daca reprezentantii companiei impreuna cu politistii locali colecteaza zilnic sumele restante de la populatie, in buzunarele angajatilor nu a mai ajuns nici un ban din vara.

“In perioada 02 octombrie– 06 noiembrie, echipe mixte formate din reprezentanti ai SC.CET.SA Braila si politisti locali din cadrul biroului comercial, au colectat restante de 1,1 miliarde lei vechi, de la asociatiile de proprietari si locatari”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Locale.

“Salariile inca nu au fost platite chiar daca se incaseaza zilnic bani de la populatie. O sa mergem sa purtam o discutie cu primarul sa vedem ce raspuns primim. Bani sunt, dar de salariile noastre nu isi aduce nimeni aminte”, a declarat liderul de sindicat, Gheorghita Parlog.

In urma unei deplasari la Bucuresti, directorul general al companiei de termoficare a incheiat un acord cu furnizorii de gaz, urmand ca saptamana aceasta, CET sa primeasca combustibil. “S-au platit saptamana trecuta zece miliarde de lei vechi catre furnizorul de gaze, dar din cauza procedurei groaie, operatorul local de termoficare va primi combustibil abia in cursul acestei saptamani”, a adaugat liderul de sindicat.

In luna decembrie, 64 de angajati vor fi disponibizati si un salariat va trece in serviciul de paza si protectie. De mentionat este faptul ca tuturor salariatilor care vor ramane someri incepand cu luna decembrie, li s-a propus trecerea in serviciul de paza, dar oferta facuta de conducerea companiei de termoficare a fost refuzata de acestia.

COSMIN MIHAI

Comentarii

comentariu

About the Author

-