Published On: Soare, Noi 11th, 2012

Chiar daca fondurile pentru sanatate au fost suplimentate, spitalele din Braila nu au primit niciun ban

Share This
Tags

* Pana cand banii vor intra in contul spitalului, unitatea este nevoita sa se descurce cu fonduri proprii *

Guvernul Romaniei a aprobat alocarea a 150 de milioane de lei pentru Ministerul Sanatatii. “Fondurile pentru Sanatate au fost suplimentate in urma rectificarii bugetului de stat pe 2012. Astfel, Guvernul Romaniei a aprobat alocarea sumei de 150 milioane de lei pentru Ministerul Sanatatii. La aceste fonduri se adauga si cele 350-400 milioane de lei estimate a se colecta din taxa de clawback. Toti banii vor fi transferati catre Fondul Unic de Asigurari de Sanatate si vor fi utilizeti pentru functionarea spitalelor, dar si pentru plata obligetiilor restante, reprezentand bunuri si servicii achizitionate, cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, ale unitatilor sanitare publice cu paturi, indiferent de reteaua sanitara din care fac parte. La aceasta rectificare bugetara, prioritate la alocarea fondurilor o vor avea spitalele din reteaua regionala de spitale de urgenta. De asemenea, actul normativ pentru rectificare bugetara prevede ca, fondurile Ministerului  Sanatatii sa poata fi suplimentate din rezerva de stat in caz de necesitate.

Tot in contextul rectificarii bugetare, Ministerul Sanatatii a realocat de la un capitol bugetar la altul suma de 4 milioane de lei pentru a asigura finantarea corecta a programelor nationale de sanatate, prin aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Chiar daca guvernul a aprobat alocarea acestor sume catre Ministerul Sanatatii, la Braila nu ajuns niciun ban. Managerul spitalului, Rodica Sin declara ca: “In momentul de fata nu putem sa vorbim despre fondurile pentru luna noiembrie. Acum contabilizam luna octombrie. Nu suntem in pericolul de a nu ne putea desfasura activitatea in mod corespunzator. Momentan situatia este sub control”.

Lunile care raman descoperite din punct de vedere financiar sunt noiembrie si decembrie, din declaratiile managerului spitalului, situatia nu afecteaza cu nimic buna desfasurare a actului medical.

Comentarii

comentariu

About the Author

-