Published On: lun, Noi 12th, 2012

Chiar daca ar trebui sa vina in sprijinul brailenilor, ajutorul de deces este blocat de birocratie

Share This
Tags

* Familia indoliata poate intra in posesia banilor doar daca se prezinta la ghiseu cu toate actele doveditoare * Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca au acces la acesti bani doar dupa ce suporta in totalitate cheltuielile pentru inhumare *

Suma oferita familiilor indoliate de catre Casa Judeteana de Pensii este de 2.117 lei. Pentru a putea intra in posesia acestor bani, rudele decedatului au nevoie de foarte multe acte doveditoare cum ar fi certificatul de deces, chitanta de la preot sau cea de la sicriu si cruce. Oamenii se plang de faptul ca, nu pot beneficia de acesti bani in timp util. “Primim un ajutor de la Casa Judeteana de Pensii dar dureaza foarte mult. Sotul meu a decedat de curand si foarte greu am reusit sa-i fac toate obiceiurile crestinesti. M-am imprumutat la toti cunoscutii ca sa pot sa il imormantez pentru ca ajutorul l-am primit doar dupa ce am facut rost de toate chitantele”, a declarat o braileanca ramasa vaduva de curand.

De cele mai multe ori, rudele decedatului nu dispun de sumele necesare pentru inhumare, iar ajutorul pe care il primesc este singura sursa de venit pe care se bazeaza in astfel de situatii nefericite. Ajutorul de deces este blocat de birocratie. In eventualitatea in care familia nu dispune de banii necesari pentru a achizitiona toate cele necesare, nu poate intra in posesia banilor, din simplul motiv ca, nu au chitantele necesare.

“Ajutorul de deces este oferit persoanei care prezinta chitantele care dovedesc ca a suportat cheltuielile de inhumare a persoanei decedate. Daca persoana care se prezinta la ghiseu nu are actele necesare, nu poate intra in posesia banilor”, a declarat Florina Negulescu, reprezentant al Casei Judetene de Pensii Braila.

Procedura greoaie de obtinere a acestor ajutoare iI nemultumeste de cele mai multe ori pe braileni. Oamenii declara ca acesti bani le-ar fi de real folos, daca ar fi primiti in timp util.

Comentarii

comentariu

About the Author

-