Published On: mie, Noi 28th, 2012

Cerc de etnografie la Scoala “Mihai Eminescu”

Share This
Tags

* Sectia „Etnografie si arta populara” a muzeului brailei, inaugureaza astazi, 29 noiembrie, cercul de etnografie “Liviu Mihailescu” *

Cercul de etnografie “Liviu Mihailescu” va fi deschis la Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” din Aleea Cutezatorilor numarul 2.

La inaugurare vor fi invitati prof. univ.dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brailei, profesor Adrian Simion, inspector in cadrul Inspectoratul Scolar Judetean Braila, profesor Victorina Ciomirtan, director, Scoala cu Clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Braila. Coordonatorii cercului de etnografie sunt profesorul Marioara Balan de la Scoala “Mihai Eminescu” si dr. Brindusa Ilie, muzeograf, Muzeul Brailei. Organizatorul expozitie este Gabriela Closca, sefa Sectiei Etnografie si Arta Populara a Muzeului Brailei.

Cercul de etnografie poarta numele marelui muzeograf Liviu Mihailescu. Acesta a fost intre anii 1968-1990 muzeograf, muzeograf principal si sef de sectie la Muzeul Brailei. Marele sau merit este de a fi organizat prima expozitie etnografica, cu caracter permanent, a Muzeului Brailei, deschisa la 1 iunie 1976, in cladirea situata pe strada Galati nr. 4 care a fost demolata intre anii 1983-1984.

In mai 2010, sectia etnografie a Muzeului Brailei a organizat expozitia etnografica “In Memoriam Liviu Mihailescu”. Aceasta continea piese intrate in patrimoniul muzeal si care ilustreaza ocupatiile si mestesugurile traditionale, viata spirituala si comunitatile etnice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-