Published On: vin, Noi 9th, 2012

Primarul Simionescu vrea sens giratoriu la Kaufland

Share This
Tags

* Aurel Simionescu vrea ca in 2013 sa modifice intersectia Caii Calarasilor cu strada ALeea Mecanizatorilor, in apropierea hypermarket-ului Kaufland * Aici edilul vrea sa se realizeze un sens giratoriu *

O promisiune facuta de primarul Simionescu la inceputul acestui an a fost referitoare la o majora modificare a zonei de la fostul capat al traseurilor Braicar – linia 4 si 5, in apropierea hypermarket-ului Kaufland. Edilul spunea, pe atunci, ca are de gand sa demareze un proiect prin care sa se efectueze lucrari de modernizare a zonei respective. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu, la cativa metri distanta fata de cel de la Carrefour, astfel incat sa se fluidizeze circulatia. Desi vreme buna a tot promis “marea cu sarea”, acest lucru nu s-a concretizat in niciun fel. Mai ales daca stam sa ne gandim, un asemenea proiect era impropriu de realizat, traficul devenind si mai haotic decat cel existent in prezent. Pentru a se realiza unul dintre multele planuri “marete” ale primarului, la capatul lui 4 trebuie facute multe modificari, incepand cu mutarea stalpilor de iluminat stradal, jardinierelor.

In conferinta de presa sustinuta joi, 8 noiembrie, primarul Aurel Simionescu a declarat ca in cadrul unei intruniri ale marilor orase din tara s-a luat in discutie planurile propuse in vederea maririi sigurantei in trafic.

“Exista o discutie, la nivel de orase sigure, care s-a purtat intre municipiile mari din tara. Aici fiecare oras si-a prezentat proiectele pe care vor sa le desfasoare, care au vizat marirea sigurantei in trafic. Printre lucrurile pe care le-am propus, noi am inclus si realizarea unui sens giratoriu la Kaufland, la intersectia strazii Aleea Mecanizatorilor cu Calea Calarasilor. Acest proiect va fi prins in planul nostru de investitii pentru anul care va urma. Asta pentru ca este complicata treaba acolo. Sunt scuarurile si stalpii de electricitate. Eu cred ca este un lucru care trebuie facut, mai ales ca nu putem face acest sens giratoriu ca si cel de la Carrefour. La Carrefour este o intersectie de trei drumuri, iar aici la Kaufland este una normala, cu patru. Plus de acest aspect, sensurile giratorii nu pot fi foarte apropiate unele de altele, distanta dintre ele fiind de 500 metri, lucru pe care il sustin si reprezentantii de la Drumuri Nationale. Pentru a face aceasta modificare, stalpii de iluminat vor fi mutati 1 – 2 metri, pentru ca trebuie sa fie destul spatiu in momentul in care se vrea realizarea sensului giratoriu”, a mentionat edilul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-