Published On: Soare, Noi 25th, 2012

Campania electorala incepe sa faca „victime”

Share This
Tags

* Nici nu a inceput bine campania electorala pentru alegerea deputatilor si senatorilor, ca brailenii s-au pus pe treaba * Pentru ca au jucat „murdar”, doi barbati s-au ales cu sanctiuni de 500 lei, dupa ce au fost ridicati de politistii din Insuratei *

Ieri, o patrula de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila – Grupa supraveghere si Ordine Publica Insuratei, in timp ce executau atributiunile de serviciu, pe raza orasului Insuratei, au constatat ca pe strada Nicolae Iorga doi barbati afiseaza, pe gardurile unor imobile, postere electorale cu un candidat la alegerile parlamentare, stabilindu-se ca nu aveau acordul proprietarilor.

Cei doi barbati, unul in varsta de 23 ani si altul de 56 ani, au fost condusi la sediul Politiei orasului Insuratei, unde s-a stabilit ca ambii sunt din municipiul Bucuresti.

Politistii au luat masura sanctionarii contraventionale a acestora, cu amenda in valoare de 500 de lei, pentru fiecare, conform prevederilor Art. 50, lit. g) din Legea nr. 35/2008 (actualizata), pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

„Conform Art. 50, lit. g), din Legea 35/2008 (actualizată), pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise sau cu încălcarea prevederilor prezentului titlu, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Readucem in atentia celor care nu au aflat inca faptul ca Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, deruleaza, la nivel national, in perioada 9 noiembrie – 9 decembrie 2012, campania „Tu decizi! Voteaza legal!”. Prin acesta campanie se are in vedere atingerea un scop foarte important, si anume informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-