Published On: lun, Noi 26th, 2012

Brailenii, responsabili de lipsa cosurilor de gunoi

Share This
Tags

* In ultimul timp tot mai multe cosuri de gunoi dispar de pe stalpii de iluminat sau sunt deteriorati de persoanele cu “bun simt” * Acest aspect a fost subliniat si de consilierul municipal Cosmin Pavaloiu in ultima sedinta de CLM * Primarul simionescu suparat pe cetateni ca nu sunt in stare sa pastreze curatenia urbei *

Lipsa simtului civic si a bunului simt este tot mai prezenta printre cetatenii urbei noastre. Un exemplu este degradarea, pe zi ce trece, a cosurilor de gunoi. Cu toate ca municipalitatea a facut eforturi pentru a achizitiona pubele stradale, se pare ca periodic acest lucru trebuie facut. }i asta din pricina persoanelor “bine manierate”, care prefera sa strice in loc sa pastreze lucrul respectiv.

Acest subiect a fost dezbatut si la ultima sedinta a Consiliului Local Municipal, cand Cosmin Pavaloiu, presedintele Organizatiei de Tineret a Partidului Poporului – Filiala Braila, l-a intrebat pe seful de la Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) Braila, Dan Apostol, cand a fost efectuata ultima inventariere a cosurilor de gunoi, pentru ca sunt strazi pe care acestea lipsesc cu desavarsire.

“Am observat pe majoritatea strazilor din municipiu ca acestea fie lipsesc, fie sunt distruse. De ce nu sunt puse alte cosuri? Legat de programul de colectare a deseurilor de la populatie de catre operatorii de salubritate, de ce resturile vegetale nu sunt ridicate la timp de pe domeniul public? Aici ma refer la strazile din cartierul Brailita, unde cetatenii si-au facut curat in fata caselor, iar resturile vegetale le-au depozitat in saci menajeri, asteptand sa vina operatorul pentru a-i ridica”, a zis Cosmin Pavaloiu.

Dan Apostol a declarat ca inventarierea cosurilor de gunoi a fost efectuata: “In curand se vor achizitiona pubele noi pentru a fi montate in locul celor deteriorate sau acolo unde lipsesc. Dar trebuie sa fie si cetateanul cu spirit civic si sa mentina buna stare a pubelelor”.

* Primarul Simionescu, suparat pentru lipsa bunului simt *

Chiar si edilul Aurel Simionescu si-a aratat indignarea vizavi de lipsa bunului simt al cetateanului si sustine ca degradarea pubelelor apartine cetatenilor carora nu le pasa de mentinerea curateniei in Braila.

“Pe fiecare sector in parte exista zile stabilite prin grafic in cursul carora se ridica deseurile menajere, inclusiv cele vegetale. Dar cu totii trebuie sa intelegem ca acest serviciu de administrare si gospodarire locala are rolul de a monitoriza intreaga activitate desfasurata de firmele de salubritate. In cazul in care anumite obligatii nu sunt respectate de operatori, se intervine pentru remedierea situatiilor respective. Dar si cetateanul este vinovat, pentru ca nu-si dau interesul pentru ca urbea noastra sa fie cat mai curata”, a precizat Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-