Published On: joi, Noi 29th, 2012

Brailenii fara adapost gazduti in continuare in centrul de pe Ramnicu Sarat Centrul Social de Gazduire isi pastreaza locatia

Share This
Tags

* Centrul social de gazduire in regim de urgenta (csgru) aflat in adminstrarea directiei de asistenta sociala va functiona pentru urmatorii 5 ani in acelasi imobil ca pana acum conform  hotararii consiliului local municipal *

Imobilul in care functioneaza Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta Braila a fost dat in administrarea Directiei de Asistenta Sociala (DAS) Braila in anul 2010 pentru o perioada de 3 ani de zile. Consiliul Local a hotarat sa prelungeasca termenul de functionare a Centrului in imobilul situat pe }oseaua Râmnicu Sarat nr. 115 pentru urmatorii 5 ani. A fost aprobat si Regulamentul de Ordine Interioara ale CSGRU ale carui prevederi vor intra in vigoarea de al 1 ianuarie 2013.

Cei care sunt primiti in centrul de gazduire in regim de urgenta platesc 4 lei pe zi in sezonul rece, perioada noiembrie-martie, si 2 lei pe zi in sezonul cald, martie-octombrie ia plata acestora merge la bugetul local. {n cazul familiilor este contorizat individual.

{n prezent centrul gazuieste 75 de persoane fara adapost. Centrul poate primi femei sau barbati peste 18 ani care nu au adapost, care provin din centre de plasament sau institutii de ocrotire, persoane care sufera de boli cronice netrasmisibile, persoane cu tulburari mentale. La centru pot veni si familiile ramase fara adapost in urma evacuarii din locuinte. Persoanele de pe strada pot fi si ele adapostite in centru insa numai in situatii grave precum temperaturi foarte mici in timpul iernii. Persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor nu pot primi gazduire. Deasemena nici cei cu boli contagioase, sau cunoscute ca fiind violente nu primesc gazduire. Orice benficiar este gazduit initial doar pe o perioada de 6 luni. Dupa aceasta perioada  o prelungire se poate realiza doar prin dispozitia primarului municipiului, dupa ce situatia este reevaluata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-