Published On: Soare, Noi 4th, 2012

Braila este inclusa in Campania “Impadurim Romania”

Share This
Tags

* Ministerul mediului si padurilor au derulat incepand de sambata campania de toamna “Impadurim Romania” *

Astfel in luna noiembrie urmeaza sa fie plantati 26 de milioane de puieti pe o suprafata de 2.590 de hectare, in Capitala si in 28 de judete, printre care se numara si Braila.

Plantarile au inceput sambata in judetele Dambovita, Olt, Dolj, Gorj si Iasi, iar duminica se v-a desfasura la Bucuresti, unde plantarea a fost efectuata in Parcul Universitatii Politehnica, in prezenta ministrului Rovana Plumb.

Celelalte judete unde vor fi plantati puieti sunt Alba, Brasov, Bihor, Covasna, Harghita, Satu Mare, Vaslui, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Mehedinti si Teleorman.

Prin actiunea “Impadurim Romania”, care se va desfasura pe tot parcursul lunii noiembrie, va fi Impadurita o suprafata totala de aproximativ 2.590 de hectare, cu aproximativ 1.000 de hectare mai mult fata de media anilor anteriori, In cadrul campaniilor similare de toamna, potrivit secretarului de stat Mugur Cozmanciuc.

“Ceea ce ne dorim de la aceasta campanie este ca aceste plantari sa fie facute profesionist si de aceea am implicat foarte mult personalul silvic, iar In locurile unde avem voluntari din comunitate sau studenti care vor sa se alture campaniei, acestia sunt instruii de catre personalul silvic. Impaduriri se vor face cam In toata tara, Insa In special In Dolj si In zonele de campie, deoarece acolo este recomandat sa se Impadureasca In aceasta perioada a anului si cu atat mai mult cu cat vorbim despre seceta din acest an” , a declarat Mugur Cozmanciuc.

Campania “Impdurim Romania!” este derulata de MMP prin intermediul structurilor din subordine – Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Administratia Fondului de Mediu si Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si Vantoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-