Published On: mie, Noi 28th, 2012

Bilantul celor doua saptamani de campanie electorala, incalcari ale legislatiei electorale cercetate de politistii braileni

Share This
Tags

* In judetul Braila, prima jumatate a campaniei electorale s-a derulat fara evenimente deosebite in ceea ce priveste asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica *

In primele doua saptamani de campanie electorala in judetul Braila au fost semnalate trei incalcari ale legii electorale, dintre care una in mediul rural la Scortaru Vechi si doua in mediul urban. Sesizarile primate de Politia Municipiului au facut referire la oferirea de produse alimentare in scop electoral, distribuirea de materiale denigratoare si afisarea materialelor de campanie in alte locuri decât cele permise. In urma verificarilor effectuate, politistii braileni au aplicat sase sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.000 de lei, din care cinci conform prevederilor Legii 35/2008, pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, si una la Legea 61/1991. De asemenea, politistii au intocmit un dosar penal in cazul reclamatiei privind oferirea de produse alimentare in scop electoral.

“Inspectoratul de Politie Judetean Braila inregistreaza si verifica fiecare semnalare privind posibile incalcari ale legislatiei electorale, primita din partea competitorilor politici si din partea cetatenilor. Toate sesizarile sunt tratate cu echidistanta, fara a tine cont de culoarea politica a persoanelor implicate”, a declarat inspector principal, Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Structurile Ministerului Administratiei si Internelor din Braila actioneaza pentru asigurarea ordinii publice in toate localitatile, pe intreaga perioada a campaniei electorale si, in special, in ziua votarii, respectiv 9 decembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-